Bűnügy

„Válogatott fenyegetéseket” kap, 24 órás védelmet javasoltak Magyar Péternek

Bűnügy

Száz díszmadarat próbált egy bolgár férfi Hollandiába csempészni

Bulvár

Újabb botrány: most a hitgyülis ATV-ben mentegették a pedofíliát

Magyarországi egyetemalapításról tárgyalt Kínában Palkovics László

Közben a kormány szemében szálkává vált CEU lassan költözik Bécsbe…

Harta ViktorHarta Viktor
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elõterjesztõként szólal fel a 2017-2030 közötti idõszakra vonatkozó, 2050-ig tartó időszakra kitekintést nyújtó második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 2-án.
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elõterjesztõként szólal fel a 2017-2030 közötti idõszakra vonatkozó, 2050-ig tartó időszakra kitekintést nyújtó második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 2-án. Fotó: MTI/Soós Lajos

A minden korábbinál jobb magyar-kínai kapcsolatok kedvező hatásai az oktatási, tudományos, kutatás-fejlesztési kooperációk terén is megmutatkoznak – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, aki magyarországi egyetemalapításról is tárgyalt Kínában.

Palkovics László Orbán Viktor miniszterelnök kíséretében utazott Kínába, hogy részt vegyen az első Kínai Nemzetközi Import Expón (CIIE). A sanghaji expóra látogató magyar kormányzati delegáció tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Nagy István agrárminiszter is.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, Palkovics László a kínai Csungking Egyetem meghívására tartott előadást az intézményben. A miniszter kiemelte,

a Budapesten és Csungkingban is irodával rendelkező Magyar-Kínai Technológia Transzfer Központ működését a jövőben érdemes lenne nemzeti szintre kiterjeszteni.

Palkovics László Magyarország és Csungking globális autóipari központi szerepére utalva az ágazati együttműködésekben rejlő további lehetőségekre, így a zalaegerszegi tesztpálya adottságainak kiaknázására is felhívta a figyelmet – tették hozzá. A közlemény szerint

egy kínai egyetem alapítása Magyarországon eszköze lehet az államközi felsőoktatási együttműködések további erősítésének. A miniszter ennek lehetőségeiről is egyeztetett a város és a vendéglátó intézmények vezetőivel.

Palkovics László látogatása alkalmával stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá a Magyar-kínai és a Kína-Dél-Ázsia Technológia Transzfer Központ (Jünnan) között. Az eddigi munka egyik fontos eredményeként Magyar-kínai Élelmiszertudományi Kutatóközpont jött létre, ahol a két nemzet szakemberei közös kutatást végeznek – tudatta a minisztérium.

A közlemény szerint Palkovics László a Magyar-Kínai Technológiai és Innovációs Együttműködési Fórumon – ahol a Kínában jelenlévő magyar infokommunikációs és élelmiszeripari vállalatok vezetői is részt vettek – a digitális gazdaság jelentőségét hangsúlyozta. Kifejtette, a magyar bruttó hazai termék (GDP) ötöde közvetlenül vagy közvetve az ágazatból származik, ez a legmagasabb részarány Európában.

A tájékoztatás szerint a miniszter megbeszélést folytatott a magyar kormány stratégiai partnere, a Bohong vállalatcsoport képviselőivel is. A társaság Oroszlányban működő leányvállalata több mint 1100 embert foglalkoztat.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Puhára esett: kiderült Palkovics László új munkahelye

Sajtóhírek szerint lemondott Palkovics László

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Elfogadta Palkovics lemondását Orbán, önálló energiaügyi minisztériumot hoznak létre

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Reagált a Miniszterelnökség a Palkovics László távozásáról szóló hírekre