Röviden https://roviden.hu Hírek röviden, érthetően. Sun, 13 Jun 2021 19:35:21 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.7.2 „Megérkeztünk” – Orbán Erdogannal ölelkezett Brüsszelben https://roviden.hu/2021/06/13/megerkeztunk-orban-erdogannal-olelkezett-brusszelben Sun, 13 Jun 2021 19:28:49 +0000 https://roviden.hu/?p=25996 Elképesztő, hogy Brüsszelig kell menni egy forró férfiölelésért.

A(z) „„Megérkeztünk” – Orbán Erdogannal ölelkezett Brüsszelben” című cikk folytatásáért kattints ide!

]]>
Orbán Viktor kipcsak barátjával, Recep Tajjip Erdogan török államfővel tárgyalt Brüsszelben, a NATO hétfői csúcstalálkozójának előestéjén – tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap, és Orbán Facebook-oldalán is megjelent a vonatkozó beszámoló:

Megérkeztünk Brüsszelbe. Holnap NATO-csúcs, ma egyeztetés Erdogan török elnökkel // Back in Brussels. Tomorrow: NATO Summit. Today: meeting with President Erdogan 🇭🇺🇹🇷

Posted by Orbán Viktor on Sunday, June 13, 2021

A megbeszélésen, amelyen részt vett Szijjártó Peter magyar, valamint Mevlut Cavusoglu török külügyminiszter is, a kétoldalú katonai és védelmi ipari együttműködésről, valamint a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok erősítéséről volt szó – tájékoztatott Havasi.

Orbán Viktor miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan török államfővel tárgyal Brüsszelben 2021. június 13-án.

Orbán Viktor miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan török államfővel tárgyal Brüsszelben 2021. június 13-án.Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A képek alapján továbbra is a nagy az egyetértés a két „nemzetvezető” között.

]]>
Mocsai Lajos otthagyja rektori állását, hogy a fideszes kuratórium elnöke lehessen https://roviden.hu/2021/06/13/mocsai-lajos-otthagyja-rektori-allasat-hogy-a-fideszes-kuratorium-elnoke-lehessen Sun, 13 Jun 2021 18:40:49 +0000 https://roviden.hu/?p=25987 Az egykori labdapattogtató újabb szintet bukott föl a fideszes táplálékláncban.

A(z) „Mocsai Lajos otthagyja rektori állását, hogy a fideszes kuratórium elnöke lehessen” című cikk folytatásáért kattints ide!

]]>
„Elfogadta a modellváltó Testnevelési Egyetemet 2021. augusztus 1-től fenntartó, közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumi elnöki felkérését Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos. A TE-n 43 éve oktató szakember hamarosan lemond rektori tisztségéről” – olvasható az intézmény szombati közleményében.

Az újabban Fidesz-csókosként is ismert Mocsai azt nyilatkozta, „ha nem is hosszan”, de mérlegelte, a döntést, mielőtt igent mondott rá.

„Számomra fontos volt, hogy a Testnevelési Egyetemen az alapítvány kuratóriumi elnökeként ugyanúgy részt vegyek az oktatói munkában. Nem leszek rektor, de úgy gondolom, hogy az elnöki munka alapvetően más tevékenységet kíván, mint a rektor napi tevékenysége”

– olvasható a TE honlapján.

Emlékezetes, a volt kézilabdázó és egykori szövetségi kapitány Mocsait 2014 decemberében úgy nevezték ki rektorrá, hogy nem volt tudományos fokozata. Mivel azonban a szabályok ezt addig előírták, a kormánytöbbség egyszerűen megváltoztatta a kedvéért a törvényt.

Az egyetemek úgynevezett alapítványi kuratóriumok alá helyezetést egyébként jelenleg azért végzik gőzerővel Orbánék, hogy egy esetleges kormányváltás után is kontrollálhassák a magyar felsőoktatást.

]]>
Bántalmazták a DK aktivistáit Budapesten https://roviden.hu/2021/06/13/bantalmaztak-a-dk-aktivistait-budapesten Sun, 13 Jun 2021 16:31:30 +0000 https://roviden.hu/?p=25983 A bő egy hete, Dobrev Klára egri fórumán történt pisztolyrántás után újabb atrocitás érte a DK aktivistáit – közölte a párt honlapján Nemes Gábor, a DK XVI. kerületi képviselője. Nemes szerint két helyszínen is incidens érte munkatársait, amikor egyiküket lökdösték, a támogatói aláírásgyűjtő-íveket pedig kitépték egy aktivista kezéből. A képviselő szerint a helyzetet súlyosbítja, hogy […]

A(z) „Bántalmazták a DK aktivistáit Budapesten” című cikk folytatásáért kattints ide!

]]>
A bő egy hete, Dobrev Klára egri fórumán történt pisztolyrántás után újabb atrocitás érte a DK aktivistáit – közölte a párt honlapján Nemes Gábor, a DK XVI. kerületi képviselője.

Nemes szerint két helyszínen is incidens érte munkatársait, amikor egyiküket lökdösték, a támogatói aláírásgyűjtő-íveket pedig kitépték egy aktivista kezéből. A képviselő szerint a helyzetet súlyosbítja, hogy egy nővel szemben erőszakoskodtak.

Ma a XVI. kerületben atrocitás érte az egyik aktivistámat, kollégámat. Elítélem a vele szemben elkövetett erőszakos…

Posted by Nemes Gábor on Sunday, June 13, 2021

„Mi, európai magyarok elkeserítőnek tartjuk, hogy Orbán uralma alatt ilyen mértékű gyűlölet áradt szét az országban, hogy egy fórumon vagy szórólapozás közben sincsenek biztonságban azok, akik őszintén vállalják politikai nézeteiket. Küzdeni fogunk az elvakult gyűlölet, a kirekesztés ellen, mert egy európai Magyarországot akarunk építeni a 2022-es választás után”

– olvasható a párt közleményében, mely azt is hozzáteszi, a DK feljelentést tesz a történtek miatt.

 

]]>
Megszólalt Bognár György, akinek a tahóságán az egész ország kiakadt a dán-finn meccs alatt https://roviden.hu/2021/06/13/megszolalt-bognar-gyorgy-akinek-a-tahosagan-az-egesz-orszag-kiakadt-a-dan-finn-meccs-alatt Sun, 13 Jun 2021 16:17:38 +0000 https://roviden.hu/?p=25979 Megvalósult a nemzeti egység Bognár György „futballszakértő” szombati mutatványa után: egy ország gyűlölte meg és átkozta ki a köztévében elhangzott szavai miatt. Mint megírtuk, Bognár azzal keltett felháborodást, hogy nem igazán hatotta meg, hogy a dán Christian Eriksen kis híján meghalt meccs közben; ő azon akadt ki, hogy az UEFA nem dönt elég gyorsan a […]

A(z) „Megszólalt Bognár György, akinek a tahóságán az egész ország kiakadt a dán-finn meccs alatt” című cikk folytatásáért kattints ide!

]]>
Megvalósult a nemzeti egység Bognár György „futballszakértő” szombati mutatványa után: egy ország gyűlölte meg és átkozta ki a köztévében elhangzott szavai miatt.

Mint megírtuk, Bognár azzal keltett felháborodást, hogy nem igazán hatotta meg, hogy a dán Christian Eriksen kis híján meghalt meccs közben; ő azon akadt ki, hogy az UEFA nem dönt elég gyorsan a meccs folytatásáról.

Bognár György tahóságát szakmabeliek és a nézők is szinte teljes összhangban ítélték el, ennek utóbb annyi következménye lett, hogy a Paksi FC (ahol jelenleg edzősködik) Facebook-oldalán megjelent egy közleményt. Ebben Bognár azt írja, a történtek rá is sokkolóan hatottak, érzelmileg megviselték, éppen ezért szerette volna sürgetni, hogy ennek a találkozónak minél előbb vége legyen.

„Szeretnék elnézést kérni minden sportrajongótól és mindenki mástól, aki félreértett, és akaratomon kívül megbántottam az érzéseiben”

– írta Bognár, akinek úgy tűnik, elmagyarázhatták, hogy hiba volt figyelmen kívül hagyni a történtek komoly lélektani hatását.

Számomra is világossá vált, hogy rengeteg ember érzelmi világára bántóan hatott a Dánia-Finnország mérkőzés közbeni…

Posted by PAKSI FC on Sunday, June 13, 2021

Azt egyelőre nem tudni, hogy kirúgják-e a „szakértőt”, vagy még hallhatjuk okoskodni az Eb alatt.

]]>
„Megtaláltuk a megfelelő keresztapát” – jelzőlámpáért hálálkodott egy polgármester a fideszes képviselőnek https://roviden.hu/2021/06/13/megtalaltuk-a-megfelelo-keresztapat-jelzolampaert-halalkodott-egy-polgarmester-a-fideszes-kepviselonek Sun, 13 Jun 2021 12:45:18 +0000 https://roviden.hu/?p=25974 Egyeztetés, majd megvalósítás, sőt, kivitelezés történt a szerencsi gyalogosok legnagyobb megelégedésére.

A(z) „„Megtaláltuk a megfelelő keresztapát” – jelzőlámpáért hálálkodott egy polgármester a fideszes képviselőnek” című cikk folytatásáért kattints ide!

]]>
Koncz Zsófia, a térség tavaly ősszel megválasztott fideszes országgyűlési képviselője adott át egy sárgán villogó jelzőlámpát Szerencsen – számolt be róla a helyi propagandatévé egy 5 és fél perces riportban.

A zavarba ejtő eseményen Nyíri Tibor, a város független polgármestere köszönetet mondott Koncznak azért, mert közbenjárt az ügy érdekében (magyarul: elvégezte a dolgát, amiért a fizetését kapja).

A településvezető ugyanakkor Peiker Tamásnak, a Magyar Közút Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatójának sem felejtett el hálálkodni azért, hogy most már lámpa figyelmezteti a zebrán átkelő gyalogosokat a veszélyre, sőt, a zebrát is újrafestették és még a táblát is lecserélték!

A polgármester még ennél is nagyobbat álmodva arról is beszélt, keresik a pályázatot, ami az egész főutca világítását megújítaná. Konkrétumokat ugyan nem árult el, de hozzátette:

„úgy néz ki, hogy talán megtaláltuk a megfelelő pályázatot, vagy a megfelelő keresztapát”.

Szerencs vezetője azt is büszkén ecsetelte, hogy nem a boltba mentek lámpát vásárolni, hanem egyedi darabokat gyárttattak le a világítás cseréjéhez.

]]>
Két ember halt meg lakástűzben Hajdú-Bihar megyében https://roviden.hu/2021/06/13/ket-ember-halt-meg-lakastuzben-hajdu-bihar-megyeben Sun, 13 Jun 2021 10:16:43 +0000 https://roviden.hu/?p=25970 Két ember meghalt lakástűzben vasárnap Hajdú-Biharban. A térségi katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint hajnalban teljes terjedelmében lángolt egy tíz négyzetméteres építmény Debrecenben, a Tulipán utcában. A tűzoltók több oldalról oltották a lángokat, az épület átvizsgálásakor egy idős embert találtak, akin már nem tudtak segíteni. Vasárnap reggel Hajdúsámsonban a Zrínyi utcában is tűz keletkezett: egy hatvan négyzetméteres […]

A(z) „Két ember halt meg lakástűzben Hajdú-Bihar megyében” című cikk folytatásáért kattints ide!

]]>
Két ember meghalt lakástűzben vasárnap Hajdú-Biharban.

A térségi katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint hajnalban teljes terjedelmében lángolt egy tíz négyzetméteres építmény Debrecenben, a Tulipán utcában. A tűzoltók több oldalról oltották a lángokat, az épület átvizsgálásakor egy idős embert találtak, akin már nem tudtak segíteni.

Vasárnap reggel Hajdúsámsonban a Zrínyi utcában is tűz keletkezett: egy hatvan négyzetméteres családi ház kilenc négyzetméteres szobája égett teljes terjedelmében. A helyiségben egy embert találtak, akinek az életét már nem lehetett megmenteni.

A katasztrófavédelem mindkét Hajdú-Bihar megyében történt tűz keletkezési okát vizsgálja.

]]>
Kásler: őszintén, én sajnálom az ellenzéket https://roviden.hu/2021/06/13/kasler-oszinten-en-sajnalom-az-ellenzeket Sun, 13 Jun 2021 10:14:07 +0000 https://roviden.hu/?p=25967 Az idős férfi szerint „nem releváns” az ellenzék véleménye, mert nem érdemi dolgokkal foglalkoznak.

A(z) „Kásler: őszintén, én sajnálom az ellenzéket” című cikk folytatásáért kattints ide!

]]>
Nagy egészségügyi átalakításról, többek között az aktív kórházi ágyak csökkentéséről és a kisebb kórházaknál egyes funkciók megszüntetéséről szivárogtak ki információk a héten.

Az RTL Klub birtokába került dokumentum sajtóvisszhangját követően a kormány kézzel-lábbal igyekszik arról magyarázni, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság tervezetéhez nincs közük, nem, dehogy fog abból bármi is megvalósulni.

Most Kásler Miklós is üzent a maga módján, Facebook-videóban. Az erdélyi kiruccanásáról hazatért emberminiszter azt állította, semmiféle városi kórház, járóbeteg-szakrendelő bezárását még csak gondolatban sem mérlegelte a minisztérium. Az az anyag, amiről szó van, csak egy háttéranyag, amit vitára szántak, sőt, ő maga is csak a sajtóban értesült erről!

Kásler szerint úgy indult el az ügyben a „zümmögő kórus”, „kánon szerűen”, hogy nem tájékozódtak, „nem releváns a véleményük”.

„Az érdemi dolgok nem foglalkoztatják az ellenzéket. Őszintén, én sajnálom őket”

– cinikuskodott a videója végén Kásler, aki az egészségügyért is felelős miniszterként végigasszisztálta a világ egyik legrosszabb halálozási mutatójával járó magyar „járványvédekezést”, és amikor mindenki az „érdemi dolgokkal” volt elfoglalva, ő Mátyás király csontjaival legózott a pandémia közepén.

]]>
Halálos közlekedési baleset Biatorbágynál, fának csapódott egy személygépkocsi https://roviden.hu/2021/06/13/halalos-kozlekedesi-baleset-biatorbagynal-fanak-csapodott-egy-szemelygepkocsi Sun, 13 Jun 2021 08:05:05 +0000 https://roviden.hu/?p=25965 Fának ütközött egy autó Biatorbágynál vasárnap hajnalban, a jármű 52 éves utasa a helyszínen meghalt – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A közleményben azt írták, hogy az autó egyelőre tisztázatlan okból sodródott le a 8101-es útról. A járművet vezető 43 éves sofőrt súlyos sérülésekkel kórházba szállították – tették hozzá.

A(z) „Halálos közlekedési baleset Biatorbágynál, fának csapódott egy személygépkocsi” című cikk folytatásáért kattints ide!

]]>
Fának ütközött egy autó Biatorbágynál vasárnap hajnalban, a jármű 52 éves utasa a helyszínen meghalt – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A közleményben azt írták, hogy az autó egyelőre tisztázatlan okból sodródott le a 8101-es útról.

A járművet vezető 43 éves sofőrt súlyos sérülésekkel kórházba szállították – tették hozzá.

]]>
Karácsony Gergely nagy osztogatást ígér, ha kormányra kerül https://roviden.hu/2021/06/12/karacsony-gergely-nagy-osztogatast-iger-ha-kormanyra-kerul Sat, 12 Jun 2021 19:53:36 +0000 https://roviden.hu/?p=25951 Meghirdette az úgynevezett Jóvátétel Programot Karácsony Gergely, aki Budapest főpolgármestereként szállt be az ellenzéki előválasztás küzdelmeibe. Karácsony és az általa életre hívott 99 Mozgalom Jóvátétel Programjának bemutatóját Osvárt Andrea vezette fel a budapesti Benczúr Hotelben. A hvg.hu beszámolója szerint a színésznő arról beszélt, hisz abban, hogy a felelősségvállalást önmagunkkal kell kezdeni, mindenkinek a saját jövőjét […]

A(z) „Karácsony Gergely nagy osztogatást ígér, ha kormányra kerül” című cikk folytatásáért kattints ide!

]]>
Meghirdette az úgynevezett Jóvátétel Programot Karácsony Gergely, aki Budapest főpolgármestereként szállt be az ellenzéki előválasztás küzdelmeibe.

Karácsony és az általa életre hívott 99 Mozgalom Jóvátétel Programjának bemutatóját Osvárt Andrea vezette fel a budapesti Benczúr Hotelben. A hvg.hu beszámolója szerint a színésznő arról beszélt, hisz abban, hogy

a felelősségvállalást önmagunkkal kell kezdeni, mindenkinek a saját jövőjét kell kézbe venni és nem hagyni, hogy elhatalmasodjon felettünk a rendszer.

A kormányfőjelölt az első kilenc pontot úgy összesítette, hogy azok jóvátételt jelentenek az elmúlt tíz évért. Úgy véli, ezeknek a pontoknak a végrehajtását azonnal el lehet kezdeni, és viszonylag gyorsan végig is lehet vinni.

Karácsony Gergely azt ígérte:

  • eltörlik, a „rabszolgatörvényt”, és közösen hoznak létre egy új Munka törvénykönyvét;
  • a közmunkások is megkapják a minimálbért;
  • egyeztetéseket kezdenek a CEU visszahozatalának érdekében, visszaállítják az egyetemek autonómiáját, felülvizsgálják az egyetemi modellváltást;
  • az állami fenntartású iskolák működtetését visszaadják önkormányzatoknak, és megemelik az állami iskolák finanszírozásá;
  • felülvizsgálják a földprivatizációs pályázatokat;
  • mindenki számára meg akarják nyitni a trafiküzemeltetés lehetőségét;
  • kárpótolják a rokkantnyugdíjasokat.

Az újabb kilenc pontra áttérve azt mondta, beszélni kell az elmúlt egy év problémáiról és azok jóvátételéről is. A kilenc programelemből a legtöbb megvalósítható lenne az uniós helyreállítási alapból – közölte.

Karácsony Gergely bejelentette, hogy újraindítási támogatást készülnek nyújtani azoknak a kis- és közepes vállalkozásoknak, amelyeknek nagymértékben csökkent az árbevétele a koronavírus-járvány idején. Azt is javasolta, hogy két évig mentesüljenek a szociális hozzájárulási adó megfizetése alól azok a kisvállalkozások, amelyeknek a bevétele ötven százalékkal csökkent a pandémia idején.

A 99 Mozgalom alapítóival ma bemutattuk a Változás és Jóvátétel programját. Több témát és területet is érintettünk,…

Posted by Karácsony Gergely on Saturday, June 12, 2021

Az álláskeresési járadék folyósítását kilenc hónapra kell emelni, és utólag kárpótolni kell azokat, akik csak három hónapig kapták ezt a támogatást, mert a magyar munkaerőpiacon most nem lehet három hónap alatt elhelyezkedni – szögezte le.

Utólag szintén kárpótolni kell azokat a munkavállalókat, akinek a járvány alatt azért kellett táppénzre menniük, mert máshogy nem lehetett megoldani a helyzetüket – közölte Karácsony Gergely. Szóban nem tért ki rá részletesen, de a beszéd alatt kivetített programpontban azt írták, hogy a járvány során igénybe vett táppénzt utólag kiegészítik száz százalékra.

Az egészségügyi és a szociális dolgozók fantasztikus munkáját egyszeri támogatással kell megköszönni

– mondta a főpolgármester. A kiírás szerint a két ágazat dolgozóinak egyszeri 500 ezer forintos támogatást adnának.

A Párbeszéd társelnöke azt is mondta, orvosolni kell, hogy „a kormány elképesztő lyukat ütött az önkormányzatok működésén” az elvett iparűzési és gépjárműadóval. Karácsony Gergely azt is megígérte, hogy eltörlik a különleges gazdasági övezeteket.

„Lehet, hogy a Tiborcz-adót majd átnevezem, és leveszem a z betűt, és akkor nem Tiborcz Istvánról fog szólni, hanem Tiborc panaszát fogja képviselni a politikában”

– fogalmazott, amikor az utolsó programpontra tért át.

Az önkormányzatok számára forrást kell találni, ezért a félmilliárd forintnál értékesebb vagyonok önkormányzati megadóztatása helyes dolog – tette hozzá. A járvány és a válság nem egyformán hatott mindenkire, nagyon sok vállalkozás küzd a fennmaradásért, nagyon sok pedig elképesztő módon gyarapodott az elmúlt években – emelte ki.

Akik a járvány idején extraprofitra tettek szert, akik megerősödtek, azoknak hozzá kell járulniuk ahhoz, hogy a jóvátételi alapot feltöltsék,

ezért bevezetik a „Mészáros-adót” is, méghozzá azokra a vállalkozásokra, amelyek az elmúlt év haszonélvezői voltak

– mondta Karácsony Gergely.

Ezek azok az első intézkedések, amelyeket a következő kormánynak, „mondjuk úgy, hogy egy következő Karácsony-kormánynak” meg kell tennie, hogy Magyarország újra mindannyiunk közös otthona legyen – szögezte le.

Végül közölte, hogy az elkövetkező hetekben, kilenc területre fókuszálva, bemutatják azokat a további programokat, amelyek szintén Magyarország újraegyesítését szolgálják.

]]>
Kásler meglátogatott egy bástyát Erdélyben https://roviden.hu/2021/06/12/kasler-meglatogatott-egy-bastyat-erdelyben Sat, 12 Jun 2021 19:46:32 +0000 https://roviden.hu/?p=25956 Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a marosillyei Veres-bástyához látogatott, ahol Böjte Csaba ferences szerzetes fogadta – számolt be róla az MTI. A miniszter szombaton a Facebook-oldalán írta meg, hogy megérkezett Bethlen Gábor erdélyi fejedelem szülőhelyéhez. A Veres-bástya a Böjte Csaba által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány tulajdonában van. Hosszú út áll mögöttünk, de immár […]

A(z) „Kásler meglátogatott egy bástyát Erdélyben” című cikk folytatásáért kattints ide!

]]>
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a marosillyei Veres-bástyához látogatott, ahol Böjte Csaba ferences szerzetes fogadta – számolt be róla az MTI.

A miniszter szombaton a Facebook-oldalán írta meg, hogy megérkezett Bethlen Gábor erdélyi fejedelem szülőhelyéhez. A Veres-bástya a Böjte Csaba által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány tulajdonában van.

Hosszú út áll mögöttünk, de immár megérkeztünk a marosillyei Veres-bástyához. Bethlen Gábor szülőhelyénél Böjte Csaba testvér fogadott minket.Hamarosan folytatjuk utunkat!

Posted by Kásler Miklós on Saturday, June 12, 2021

Mivel a járvány harmadik hulláma a magyar kormány szerint véget ért, Kásler kettőzött erővel kutathatja a magyarság szent eredetét, s talán folytatja a legózást is valamelyik ősünk csontmaradványaival.

]]>