Puhára esett: kiderült Palkovics László új munkahelye

Puhára esett: kiderült Palkovics László új munkahelye
Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Az erős védelmi ipar Magyarország biztonsági érdeke, hiszen a védelmi ipari beruházások stratégiai előnyt jelentenek Magyarország számára. Ez egyben a nemzetközi rendszerhez kapcsolódó nemzeti védelmi innovációs rendszer megteremtését foglalja magában – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Brüsszelben az MTI-nek kedden.

Kifejtette, a kormány szerkezeti átalakítása újabb lehetőséget kínált ezen a téren is a tárca számára, ezért a jövőben az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. a Technológiai és Ipari Minisztériumtól a Honvédelmi Minisztériumhoz kerül.

A miniszter szerint a társaság vezetését Palkovics László vezérigazgatóként fogja ellátni.

Mint ismert, Palkovics László néhány napja lemondott technológiai és ipari miniszteri tisztségéről, melyet tegnapig érdemben nem is kommentált a kormány. A friss fejlemények szerint azonban Palkovicsnak nem fog felkopni az álla.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf az MTI-nek arról is beszélt, hogy a Honvédelmi Minisztérium munkájának átszervezése, a tárca feladatainak beazonosítása és kijelölése véget ért. A folyamat lezárását jelenti, hogy Novák Katalin köztársasági elnök 2022. november 15-i hatállyal felmentette tisztségéből Maróth Gáspárt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárát és az általa vezetett terület is átszervezik a jövőben.

A miniszter nem mulasztotta elmondani azt sem, hogy Magyarországot és a magyar embereket csak jól felszerelt és jól kiképzett haderővel, valamint erős védelmi ipari háttérrel lehet megvédeni. Ahogy azt sem, hogy a védelemipar egyúttal a magyar gazdaság újabb hengereként járul hozzá hazánk fejlődéséhez is!

Kapcsolódó hírek