Sajtóhírek szerint lemondott Palkovics László

Palkovics László technológiai és ipari miniszter beszédet mond a Kravtex-Kühne Csoport Credobus Econell 12 Next autóbusza, a magyar buszcsalád új típusának bemutató sajtótájékoztatóján a fővárosi Népliget autóbusz-állomáson 2022. augusztus 31-én.
Palkovics László technológiai és ipari miniszter beszédet mond a Kravtex-Kühne Csoport Credobus Econell 12 Next autóbusza, a magyar buszcsalád új típusának bemutató sajtótájékoztatóján a fővárosi Népliget autóbusz-állomáson 2022. augusztus 31-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Palkovics László technológiai és ipari miniszter bejelentette lemondását – értesült a Telex több egymástól független forrásból.

A lap úgy tudja, a minisztériumban már főosztályvezetői szinten is értesítették a munkatársakat az átadás-átvétel előkészítéséről. A távozás hátterében állítólag energiapolitikai véleménykülönbségek állnak.

A lap kereste Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtószóvivőt, aki nem adott érdemi választ, de nem is cáfolta a hírt.

A 24.hu szintén kormányzati források alapján azt írja, hogy a miniszter lemondását Orbán Viktor már el is fogadta. Úgy tudják, Palkovics konkrétan amiatt mondott fel, mert a miniszterelnök, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tanácsát elfogadva külön energetikai minisztérium létrehozásáról döntött, így kiszervezve ezt a területet Palkovics alól.

Kapcsolódó hírek