Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Elfogadta Palkovics lemondását Orbán, önálló energiaügyi minisztériumot hoznak létre

Palkovics László technológiai és ipari miniszter beszédet mond az Airbus új gyulai gyárának átadásán 2022. július 28-án.
Palkovics László technológiai és ipari miniszter beszédet mond az Airbus új gyulai gyárának átadásán 2022. július 28-án. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Önálló energiaügyi minisztérium létrehozásáról döntött a kormány – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn a Karmelita kolostorban.

A háború és a „szankciós energiaárak” miatt Magyarországon és Európában is a legfontosabb az energiabiztonság és az energiaárak kérdése. A kormány ezért strukturális változtatást hajt végre, önálló energiaügyi minisztériumot hoz létre – magyarázta az MTI híre szerint Gulyás a nagy hirtelen összehívott sajtóeseményen.

Az új minisztérium az energiapolitika egységes irányításáért felel majd, és az Energiahivatal hatásköreinek többségét is átveszi. Az energetikai minisztérium vezetőjének Lantos Csabát kérte fel a miniszterelnök, az új miniszter december 1-jétől tölti be posztját.

Gulyás Gergely elismerte Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondását, melyről már napokkal korábban tudni lehetett, a kormányzat részéről azonban nyilvános érdemi reakcióval mostanáig nem lehetett találkozni.

Gulyás szerint Palkovics lemondását elfogadta Orbán Viktor kormányfő.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz