Elfogadta Palkovics lemondását Orbán, önálló energiaügyi minisztériumot hoznak létre

Palkovics László technológiai és ipari miniszter beszédet mond az Airbus új gyulai gyárának átadásán 2022. július 28-án.
Palkovics László technológiai és ipari miniszter beszédet mond az Airbus új gyulai gyárának átadásán 2022. július 28-án. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Önálló energiaügyi minisztérium létrehozásáról döntött a kormány – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn a Karmelita kolostorban.

A háború és a „szankciós energiaárak” miatt Magyarországon és Európában is a legfontosabb az energiabiztonság és az energiaárak kérdése. A kormány ezért strukturális változtatást hajt végre, önálló energiaügyi minisztériumot hoz létre – magyarázta az MTI híre szerint Gulyás a nagy hirtelen összehívott sajtóeseményen.

Az új minisztérium az energiapolitika egységes irányításáért felel majd, és az Energiahivatal hatásköreinek többségét is átveszi. Az energetikai minisztérium vezetőjének Lantos Csabát kérte fel a miniszterelnök, az új miniszter december 1-jétől tölti be posztját.

Gulyás Gergely elismerte Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondását, melyről már napokkal korábban tudni lehetett, a kormányzat részéről azonban nyilvános érdemi reakcióval mostanáig nem lehetett találkozni.

Gulyás szerint Palkovics lemondását elfogadta Orbán Viktor kormányfő.

Kapcsolódó hírek