Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Palkovics: a gazdaság legyen magyar, high-tech és zöld

Palkovics László technológiai és ipari miniszter beszédet mond a Kravtex-Kühne Csoport Credobus Econell 12 Next autóbusza, a magyar buszcsalád új típusának bemutató sajtótájékoztatóján a fővárosi Népliget autóbusz-állomáson 2022. augusztus 31-én.
Palkovics László technológiai és ipari miniszter beszédet mond a Kravtex-Kühne Csoport Credobus Econell 12 Next autóbusza, a magyar buszcsalád új típusának bemutató sajtótájékoztatóján a fővárosi Népliget autóbusz-állomáson 2022. augusztus 31-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A magyar járműgyártás a gazdaság, az ipar teljesítményében meghatározó szektor, jelentős szerepet tölt be a foglalkoztatásban, a kivitelben – hangsúlyoza Palkovics László technológiai és ipari miniszter szerdán a Kravtex-Kühne Csoport Credobus Econell 12 Next autóbuszát bemutató budapesti sajtótájékoztatón.

Palkovics László állította, hogy az elhúzódó orosz-ukrán háború ellenére a magyar gazdaság a második negyedévben 6,5 százalékkal bővült, az ipar is jól teljesít, és június-júliusban először fordult elő, hogy két egymást követő hónapban 4,7 millióan dolgoztak Magyarországon.

A miniszter elmondta: a kormány törekvése, hogy a gazdaság legyen magyar, high-tech és zöld, ennek a szemléletnek az iparfejlesztés, a technológiaváltás megfelel.