Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Palkovics: a gazdaság legyen magyar, high-tech és zöld

Palkovics László technológiai és ipari miniszter beszédet mond a Kravtex-Kühne Csoport Credobus Econell 12 Next autóbusza, a magyar buszcsalád új típusának bemutató sajtótájékoztatóján a fővárosi Népliget autóbusz-állomáson 2022. augusztus 31-én.
Palkovics László technológiai és ipari miniszter beszédet mond a Kravtex-Kühne Csoport Credobus Econell 12 Next autóbusza, a magyar buszcsalád új típusának bemutató sajtótájékoztatóján a fővárosi Népliget autóbusz-állomáson 2022. augusztus 31-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A magyar járműgyártás a gazdaság, az ipar teljesítményében meghatározó szektor, jelentős szerepet tölt be a foglalkoztatásban, a kivitelben – hangsúlyoza Palkovics László technológiai és ipari miniszter szerdán a Kravtex-Kühne Csoport Credobus Econell 12 Next autóbuszát bemutató budapesti sajtótájékoztatón.

Palkovics László állította, hogy az elhúzódó orosz-ukrán háború ellenére a magyar gazdaság a második negyedévben 6,5 százalékkal bővült, az ipar is jól teljesít, és június-júliusban először fordult elő, hogy két egymást követő hónapban 4,7 millióan dolgoztak Magyarországon.

A miniszter elmondta: a kormány törekvése, hogy a gazdaság legyen magyar, high-tech és zöld, ennek a szemléletnek az iparfejlesztés, a technológiaváltás megfelel.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Rablógyilkosság Zalában, két ember ellen emeltek vádat