Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Míg a CEU-t szívatja, egy kínai egyetemnek zöld utat ad a kormány

Felhatalmazást adott Orbán Viktor a kínai Fudan Egyetem magyarországi felsőoktatási tevékenységének támogatásáról szóló megállapodás létrehozására. Eközben a CEU ügyében még mindig nincs államközi megállapodás, és ha ez így marad, az egyetem hamarosan több képzését is Bécsbe költöztetheti.

A Fudan Egyetem itthoni működésének támogatását a HVG szúrta ki a Magyar Közlönyben szerdán. A cikk szerint Orbán Viktor egy miniszterelnöki határozatban adott felhatalmazást az innovációért és technológiáért felelős miniszter, valamint a külgazdasági és külügyminiszter előterjesztése alapján a kínai egyetem magyarországi felsőoktatási tevékenységének támogatásáról szóló megállapodás létrehozására.

A HVG megjegyezte, a Fudan Egyetem korábban a Corvinusszal megállapodva jelentette be, hogy közös MBA-képzést indítanak. Az erről szóló együttműködést most októberben írták alá, a program jövő tavasszal kezdődik.

Miközben a Fudan Egyetemet tárt karokkal fogadja a kormány, a CEU hazai jövője abszolút ködös. Mint ismert, a CEU jelenleg ott tart, ha a magyar kormány nem írja alá az államközi megállapodást őket illetően decemberig, akkor képzéseik egy részét az osztrák fővárosba viszik át.

A CEU elviekben mindent megtett, hogy megfeleljen az új feltételeknek, a kormány azonban csak ködösít, legutóbb Palkovics László innovációs miniszter egyenesen azt mondta: nem költözik a CEU és nincs is CEU-ügy.