Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

MMM: Szándékosan nehezíti a Nemzeti Választási Iroda az ellenzék aláírásgyűjtését

MMM: Szándékosan nehezíti a Nemzeti Választási Iroda az ellenzék aláírásgyűjtését
Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

A Nemzeti Választási Iroda minden lehetséges eszközzel hátráltatja a kormányváltó népszavazásához szükséges 200 ezer támogató aláírás összegyűjtését – számolt be róla kedden a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

Emlékezetes, a múlt héten elindult az egyesült ellenzék népszavazási kezdeményezésének aláírásgyűjtési kampánya: a pártok a Budapestre telepítendő kínai kommunista Fudan-ügynökegyetem és a 270 napos álláskeresési járadék ügyében szeretnének népszavazást.

A KÖZÖS ALÁÍRÁSGYŰJTÉS MOZGÓSÍTANI TUDJA A VÁLTOZÁST AKARÓKATFantasztikus látni, hogy az ünnep előtti készülődés és a…

Posted by Márki-Zay Péter on Monday, December 20, 2021

A Nemzeti Választási Irodától igényelhető gyűjtőívek azonban nem készültek el megfelelő mennyiségben, és az MMM most azt írja, az állami hivatal nem is nagyon töri magát: a Budapest főpolgármesteréhez eljuttatott mai tájékoztatójuk szerint csak december 23-án tudnak további íveket biztosítani.

„A pótlólag megigényelt aláíróíveket 2021. december 17-én kérvényeztük az NVI-től. A máskor órákon belül nyomtatványokat előállíttatni képes közhivatal most egy hetes határidővel nyomtatja az egyébként térítési díjas íveket. A 2021. december kikért íveket is az ígért 13-a helyett csak 15-én délután vehették át a kezdeményezők. Az ilyen aljas játszmák kitervelői életükben egyetlen hónapot sem éltek álláskeresési járulékon és nem jelent gondot nekik gyermekeik kollégiumi elhelyezése sem”

– írja közleményében a Mindenki Magyarországa Mozgalom, úgy összegezve: a kormány szándékosan húzza az időt, amihez a Nemzeti Választási Iroda asszisztál, hogy terveik szerint az országgyűlési választásig már ne lehessen szavazni a Magyarországra engedendő kínai ügynökképzőről, és arról, hogy ne három, hanem kilenc hónap legyen az álláskeresés támogatott időszaka.