Megszólalt az amerikai nagykövet a CEU ügyében

David B. Cornstein nagykövet továbbra is azon dolgozik, hogy megoldódjon a CEU ügye – közölte az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége.

A CEU sajtótájékoztatón jelentette be: ha december elsejéig nem sikerül megoldást találni az egyetem körül kialakult helyzetre, az új hallgatók a 2019/20-as tanévtől már a bécsi kampuszon tanulnak majd.

Kovács Zoltán kormányszóvivő erre úgy reagált, hogy

blöff.

A budapesti amerikai nagykövetség közleménye szerint David B. Cornstein kijelentette: a CEU “prioritás” az amerikai kormány számára, és “elsöprő kétpárti támogatást élvez” az Egyesült Államokban.

A nagykövet megérti a CEU álláspontját, ugyanis – írta – a “hosszantartó bizonytalanság” nem fenntartható állapot egy oktatási intézmény esetében. Ezzel együtt úgy gondolja, még mindig lehet megoldást találni. “Még mindig van egy apró esély arra, hogy az ügy rendeződjék” – értékelt a nagykövet, hozzátéve: gyorsan kell cselekedni.

David B. Cornstein mindkét féllel együtt dolgozik azon, hogy folytatódjanak a tárgyalások, és elfogadható megoldást találjanak december elseje előtt – olvasható a nagykövetség közleményében.

Kapcsolódó hírek