Belföld

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Gazdaság

Ismét drágul a benzin szerdán

Belföld

Összeverte egymást két fideszes politikus, kórházba kerültek

Megszólalt az amerikai nagykövet a CEU ügyében

RövidenRöviden

David B. Cornstein nagykövet továbbra is azon dolgozik, hogy megoldódjon a CEU ügye – közölte az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége.

A CEU sajtótájékoztatón jelentette be: ha december elsejéig nem sikerül megoldást találni az egyetem körül kialakult helyzetre, az új hallgatók a 2019/20-as tanévtől már a bécsi kampuszon tanulnak majd.

Kovács Zoltán kormányszóvivő erre úgy reagált, hogy

blöff.

A budapesti amerikai nagykövetség közleménye szerint David B. Cornstein kijelentette: a CEU „prioritás” az amerikai kormány számára, és „elsöprő kétpárti támogatást élvez” az Egyesült Államokban.

A nagykövet megérti a CEU álláspontját, ugyanis – írta – a „hosszantartó bizonytalanság” nem fenntartható állapot egy oktatási intézmény esetében. Ezzel együtt úgy gondolja, még mindig lehet megoldást találni. „Még mindig van egy apró esély arra, hogy az ügy rendeződjék” – értékelt a nagykövet, hozzátéve: gyorsan kell cselekedni.

David B. Cornstein mindkét féllel együtt dolgozik azon, hogy folytatódjanak a tárgyalások, és elfogadható megoldást találjanak december elseje előtt – olvasható a nagykövetség közleményében.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Már hétfőn megválaszthatják a Fidesz új köztársasági elnökét

Háromnapos tüntetés lesz Budapesten a CEU elzavarásának évfordulóján

Kiderült, mennyi szavazót veszített a Fidesz a kegyelmi botrány miatt

Deutsch Tamás úgy értesült: gyűlöletworkshopot tart a dollárbaloldal Budapesten

Még több pénzt ad a CEU-nak Soros György

Orbán megint a CEU ellen hergelt, a volt rektorhelyettes elmagyarázta neki, hogy az épületet nem tudták elvinni