Oktatás

Elegük lett, a tanári kar húsz százaléka felmondott tanévkezdés előtt egy isaszegi iskolában

Gazdaság

Ennyiért tankolhatunk holnaptól

Baleset

Tragikus baleset Szekszárdnál, a sofőr a helyszínen meghalt

Itt az új dili: Tusványoson matricát ragasztottak a fülükre Trumppal szolidálva

nemeth-zsolt-tusvanyos
Németh Zsoltnak nagyon fáj.

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Tiltakozni kell az erőszak és az agresszivitás eszkalációja ellen – cinikuskodott a fideszes Németh Zsolt szerdán Tusnádfürdőn, a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor közéleti programjainak megnyitóján, ahol

többen Hajrá magyarok! feliratú matricát ragasztottak a fülükre, hogy kifejezzék kiállásukat a nemrég meglőtt Donald Trump amerikai ex-elnök mellett.

A magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke úgy magyarázta: dráma, hogy megtörténhetett, hogy előre megfontolt ideológiai és politikai szándékkal rálőhettek az amerikai elnökjelöltre, Donald Trumpra, és néhány héttel korábban ugyanúgy rálőttek Robert Fico szlovák miniszterelnökre!

David Campanale, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor társalapítója (j2) beszédet mond a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor megnyitóján az erdélyi Tusnádfürdőn 2024. július 24-én. Mellette Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Szövetség alelnöke (j).

David Campanale, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor társalapítója (j2) beszédet mond a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor megnyitóján az erdélyi Tusnádfürdőn 2024. július 24-én. Mellette Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Szövetség alelnöke (j).Fotó: MTI/Veres Nándor

Az erőszak és az agresszivitás eszkalációja megköveteli, hogy demonstráljanak, tiltakozzanak ez ellen. Ez elfogadhatatlan és szembemegy mindazzal, amiért 33 éve elindították Tusványost – mondta a fideszes politikus.

Kooperáció és dialógus, mint fideszes kívánalom

Kitért arra is, hogy az Európai Parlamentben létrejött egy olyan többség, amely lábbal tiporja az EP alapvető eljárási szabályait, egyúttal lehetetlenné téve a pozíciók mandátumarányos elosztását.

Kijelentette: tiltakozni kell a konfrontáció, az eljárási szabályok lábbal tiprása ellen, ki kell állni a kooperáció, az együttműködés, a dialógus mellett.

„Mi egy ilyen országot és egy ilyen Európát szeretnénk építeni, ahol a különféle gondolkodásmódok, szempontok, politikai megközelítések megférnek egymás mellett”

– hazudta Németh Zsolt, és nem röhögte el magát, hiszen a pártja évtizedek óta arra szövetkezik, hogy támadja és illegitimálja a neki nem tetsző gondolkodásmódokat, szempontokat, politikai megközelítéseket.

Ez is érdekelhet:
Viharos széllel, jégesővel érkezik a hidegfront

Kapcsolódó hírek

Mi történt? Visszafelé indult el egy vonat szombat este Biatorbágyról

Bese Gergő, Tiborcz, a romokban álló egészségügy – Orbán Viktor kínos kérdésekre is válaszolt Kötcsén

Orbán bejelentette, újabb ajándékot kapnak a határon túli „szavazatmagyarok”

Hadházy: őfelsége ellenzéke legitimálja a rendszert

„Kiváló ember” – már nagyon várják Szájer József visszatérését a vezető fideszes politikusok

Magyar Péter kiosztotta a „latte avokádóról” hupákoló Orbánt: ebből nem lesz randi Claudia Schifferrel

Tolvajnak nevezte Lölőt a Fidesz kedvenc dokumentumfilmese Tusványoson, majd kínos magyarázkodásba kezdett

Ez lehetett a legnagyobb hazugság Orbán Viktor tusványosi beszédében

A fideszes miniszter szerint a magyarok és a koreaiak rokonok