Gazdaság

Brutális üzemanyag-drágulás jön csütörtökön

Bűnügy

Tízmilliárdos túlárazást állapított meg az Integritás Hatóság egy uniós projekt kapcsán

Bűnügy

Vérlázító: durva bírságot kaphat, aki kukákból gyűjt visszaváltható palackokat

Meglőtték Donald Trumpot

A fülénél érte sebesülés, de már elhagyta a kórházat. A támadásban egy férfi meghalt, kettő súlyosan megsebesült.

Donald J. Trump
Fotó: Facebook/Donald J. Trump

Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról.

Az élő közvetítés alapján lövéseket lehetett hallani, és a korábbi amerikai elnök megsérült, de saját lábán hagyta el a pódiumot.

A Pennsylvania állambeli Butler megyében, Butler település közelében tartott nagygyűlésen az elnökjelölt beszédének megkezdése után mintegy 6 perccel történt az incidens. Donald Trump a tompa lövéshangok után a füléhez kapott, majd az emelvény mögé bukott, ezután a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei körbevették.

Az incidenst követően, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a korábbi amerikai elnököt védőgyűrűben vitték le a színpadról, és konvoja elhagyta a helyszínt.

Az élő közvetítés alapján lövéseket lehetett hallani, és Donald Trump a fején megsérült, de a saját lábán hagyta el a pódiumot.

A felvételek szerint a korábbi elnököt a jobb fülénél érte sebesülés.

Lelőtték az elkövetőt

A hatóságok helyi idő szerint szombaton éjfélkor tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a támadó a Pennsylvania állambeli Butler településen tartott nagygyűlés elkerített területén kívül, mintegy 130 méterre, egy épület tetején helyezkedett el.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), és Pennsylvania állam rendőrségének tájékoztatóján megerősítették, hogy a nyomozás merényletkísérlet miatt zajlik.

A támadóról és motivációjáról egyelőre nem közöltek részleteket, csupán annyit, hogy magányos elkövetőről van szó, és nem áll fenn további kockázat. A hatóságok a támadót ártalmatlanították, a jelentések szerint a titkosszolgálat emberei lelőtték. A támadáshoz használt fegyverről egyelőre nem közöltek részleteket. Annyit tudni, hogy egy 20 év körüli, Pennsylvania államból, Butler megyéből származó férfiról van szó.

A rendőrségi képviselője újságírók kérdésére azt is megerősítette, hogy a támadásban egy férfi meghalt, kettő pedig súlyosan megsebesült a nagygyűlés közönségének tagjai közül.

A támadás helyszínét lezárták, és bűnügyi helyszínként kezelik, amelyen nagy létszámú nyomozói csoport dolgozik – hangzott el a rendőrség részéről.

Biden elítélte a támadást

A Fehér Ház szombaton késő este közölte, hogy Joe Biden telefonon beszélt Donald Trumppal. A tájékoztatás szerint az elnök Delaware állambeli otthonából visszautazott Washingtonba.

Joe Biden szombaton az esti órákban újságírók előtt rövid nyilatkozatban ítélte el a történteket, amelyekkel kapcsolatban azt mondta, hogy erőszaknak nincs helye Amerikában.

Ez is érdekelhet:
Orbán és Szijjártó imádkozik, Oroszország elítéli a politikai erőszakot – reakciók a Trump elleni merényletre

Trump Orbán Viktorról: „remek munkát végez, ő a főnök”

Orbán és Szijjártó imádkozik, Oroszország elítéli a politikai erőszakot – reakciók a Trump elleni merényletre

Most a harmadik világháború kitörésével riogat a ruszkipárti hazaáruló fideszes

Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár

Orbán Viktor az Egyesült Államokba látogat, Donald Trumpot is megnézi

600 ezer forintos Gucci-táskával a vállán utazott Trumphoz Orbán Viktor 19 éves lánya

Halálbüntetést helyezett kilátásba Donald Trump az amerikai állampolgárok ellen gyilkosságot elkövető illegális bevándorlók ellen

Visszatért merénylete helyszínére Donald Trump, Elon Musk is felszólalt a kampányrendezvényen

Donald Trump egy interjúban elmondta, mit nem akar Orbán, és hogy azt ő sem akarja