Miniszteri biztos fogja megreformáltatni a magyar könnyűzenét

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója, miniszteri biztos 2020. január 21-én dolgozószobájában, ahol interjút adott az MTVA újságírójának.
Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója, miniszteri biztos 2020. január 21-én dolgozószobájában, ahol interjút adott az MTVA újságírójának. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kásler Miklós miniszter új feladattal bízta meg Demeter Szilárdot: a Petőfi Irodalmi Múzeum kormányhű igazgatója mostantól miniszteri biztosként felel a magyar könnyűzene, valamint a kortárs magyar popkultúra megújításának és „társadalmiasításának koordinálásért” (bármit is jelentsen ez).

A jó hírt a 444.hu szúrta ki egy friss kormányrendeletben. Demeter Szilárd eddig a nemzeti könyvtár, a magyar könyvszakma és irodalmi közgyűjtemények integrált fejlesztéséért felelős miniszteri biztosként dolgozott, de Kásler jóvoltából immár kibővítették a feladatkörét.

Demeter néhány napja egyébként egy meglehetősen pitiáner húzásával vetette észre magát: előre leközölte a Facebook-oldalán a vele készített Magyar Narancs-interjút (amit aztán az Origo is ellopott), azzal az indokkal, hogy a lap nem küldte vissza neki a interjút „visszamutatásra” (noha erre semmi nem kötelezi az újságírót). Később Krusovszky Dénes, a Magyar Narancs újságírója ráadásul cáfolta, hogy interjút kért volna Demetertől, mint válaszában írta, ő csak egy tényfeltáró cikkhez kért információkat.

Kapcsolódó hírek