Bulvár

Meghalt a hajléktalanból lett győri lottómilliomos

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából
Fotó: skonhungary.com

Kedd délelőtt több dolgozó is rosszul lett a komáromi SK Battery (hivatalosan SK On Hungary Kft.) akkumulátorgyártó üzemében, ami miatt több mentőkocsi érkezett a helyszínre – értesült a Telex. A lap információit az Országos Mentőszolgálat Főigazgatósága is megerősítette, eszerint a helyszínre először egy baleset miatt, órákkal később pedig enyhe rosszullét miatt riasztották a mentőket.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerdai közleménye azt írja, a kedden délelőtt érkezett bejelentés szerint

„egy komáromi üzemben baleset történt, emiatt több mint száz dolgozó hagyta el az üzem területét”.

A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett az üzem területén, határérték feletti veszélyes anyag nem volt kimutatható. Tűzoltói beavatkozásra és lakossságvédelmi intézkedésre nem volt szükség – írták.

Az SK Battery egyelőre nem reagált a Telex megkeresésére, hogy mi történt a gyártóüzemben, mi okozta előbb a balesetet, majd pár órával később a rosszulléteket és hogy lehet-e tudni, mennyien és milyen állapotban vannak az érintett munkatársaik közül.

Legutóbb alig néhány hete, április elején kellett beszámolni róla, hogy szúrós szag terjedt, több dolgozó fejfájásra panaszkodott, ezért kiterelték a munkásokat az SK komáromi akkumulátorgyárából. Akkor a katasztrófavédelem a levegőben hidrogén-cianidot és nitrogén-dioxidot mutatott ki.

Kapcsolódó friss hírek