Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

„Hazaárulók! Vigyétek Felcsútra!” – Nyíregyházán is botrányba fulladt az akkumulátoralkatrész-gyáras közmeghallgatás

Közmeghallgatás Nyíregyházán a Boysen akkumulátor-alkatrész üzeme kapcsán 2023. január 31-én.
Közmeghallgatás Nyíregyházán a Boysen akkumulátor-alkatrész üzeme kapcsán 2023. január 31-én. Fotó: Facebook/Tetlák Örs

A debreceni városvezetés példáját követve Nyíregyházán is egy szűk kis helyiségben, és hétköznap délelőtt tartottak közmeghallgatást ma a városba tervezett akkumulátoripari üzemről.

Bár az önkormányzat közleményben igyekezett nyugtatni a lakosságot, hogy ez nem a szó szoros értemében vett akkumulátorgyár lesz, hanem úgynevezett „személygépjárművek akkumulátorának elhelyezését biztosító fém takaró-tartólemezeket” fognak ott előállítani, azért a barátságtalan időpont ellenére is akadt (volna) szép számmál kérdése a helyieknek.

A Népszava beszámolója alapján Nyíregyházán sem volt balhétól mentes a közmeghallgatás. A lap helyszíni tudósítója szerint ugyanis már jóval a kezdés előtt bezárták a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal főbejáratát, így több százan kint rekedtek. Többen az üvegajtókat kezdték el rugdosni, azt követelve, hogy engedjék be a tömeget – olvasható a cikkben.

Akkumulátoripari közmeghallgatás Nyíregyházán. Telt ház, sok tucatnyian kint rekedtek, a hangulat fokozódik, a szervek magyarázkodnak.

Posted by Tetlák Örs on Tuesday, January 31, 2023

Szintén Debrecentől kölcsönzött ötlet lehetett, hogy a nyíregyháziak is Orbán Viktor szülőfaluját tették egy transzparensre:

„Mi vagyunk Kína-Európa pöcegödre!! Hazaárulók! Vigyétek Felcsútra!”

– volt olvasható az egyik táblán.

Az eseményből igyekeztek a politikusok is tőkét kovácsolni. A Mi Hazánk országgyűlési képviselője, Apáti István az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, „semmilyen konkrétum nem hangzott el a nyíregyházi Boysen-gyárról szóló közmeghallgatáson”. Nehezményezte, hogy a beruházó, a város, illetve a szakhatóság képviselői sem válaszoltak érdemben például a beruházással okozott környezeti terheléssel, a majdani telephelyen tárolandó mérgező anyagokra, vagy a szennyvízelvezetéssel kapcsolatban feltett konkrét kérdésekre.

Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője is botrányosnak nevezte a közmeghallgatást, mint fogalmazott, nagyon sok kérdés és indulat maradt az emberekben. Úgy látja, ez a helyzet olyan, mintha „laposkúszásban kúszna be Nyíregyházára az akkumulátorgyártás”.

Élő bejelentkezés – Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője és Pápai László, az LMP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke az akkumulátorgyártással kapcsolatban tartott közmeghallgatás után

Posted by Bakos Bernadett on Tuesday, January 31, 2023

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt