Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Külföld

Mi történik? Magyarországra jön a kínai elnök

Bűnügy

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Nem hat az egybites karaktergyilkolás, egyre valóságosabbá válik Orbán Viktor rémálma.

Magyar Péter utcafóruma Gyulán.
Magyar Péter utcafóruma Gyulán. Fotó: Facebook/Magyar Péter

A Fidesz utáni második legerősebb politikai erőnek mérte Magyar Péter Tisza Pártját az Iránytű Intézet április 17-19. között végzett kutatása:

13 százalékra teszik a teljes népesség, 23 százalékra a biztos szavazók, 26 százalékra pedig a biztos pártválasztók körében.

Magyar 13 százaléka durván 1 millió szavazót jelent, ezzel látványosan maga mögé utasítja az 5 százalékra mért DK-MSZP-Párbeszéd koalíciót.

Hát így áll 10 nap után a TISZA Párt és az állami 1000 milliárdokkal és négy kéthatmaddal megtámogatott 36 éves Fidesz….

Posted by Péter Magyar on Wednesday, April 24, 2024

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk Mozgalom egyaránt 3-3 százalékon áll. Kiugróan magas ugyanakkor továbbra is a bizonytalanok és a biztosan nem szavazók aránya: 37 százalék.

A teljes népesség körében a Fidesz-KDNP 27 százalékon áll. Ez durván 2,2 millió belföldi szavazót takar, ami hozzávetőlegesen 600 ezerrel kevesebb, mint a 2022-es választások során megszerzett belföldi voksok száma.

Érdekes adalék, hogy az Iránytű Intézet egy hét eltéréssel két országos felmérést is készített a minél pontosabb adatok érdekében. Az első április 9-12. között zajlott, és Fidesz-KDNP iránti rajongás már ekkor némileg csökkent a biztos pártválasztók szegmensében, de ez hibahatáron belüli volt. A Tisza Párt viszont egy hét alatt 20-ról 26 százalékra ugrott itt, azaz 6 százalékot erősödött.

Kapcsolódó friss hírek