Bűnügy

Leszámolás? Egymásnak esett két csapat Pécs belvárosában, két férfit elgázoltak – videón az eset

Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Bűnügy

Rétközberencsi gyilkosság: rettenetes részletek derültek ki a 17 éves Tamás haláláról, megszólalt a család

Párbeszéd: túlárazott presztízsberuházás az új Miniszterelnökség

V. Naszályi Márta, a Párbeszéd fővárosi képviselője Üdvözlet Miniszterelnök úr! címmel sajtótájékoztatót tart az I. kerületi Dísz tér és a Hunyadi János utca sarkán 2019. január 2-án.
V. Naszályi Márta, a Párbeszéd fővárosi képviselője Üdvözlet Miniszterelnök úr! címmel sajtótájékoztatót tart az I. kerületi Dísz tér és a Hunyadi János utca sarkán 2019. január 2-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Párbeszéd szerint urizálás, túlárazott presztízsberuházás a Miniszterelnökségnek a budai Várban kialakított irodája.

V. Naszályi Márta, a Párbeszéd fővárosi képviselője szerdán sajtótájékoztatón azt mondta, a kormányhivatalok várba költöztetése nem más, „mint monarchista restauráció”, a „Horthy-rendszer lemásolása és restaurálása”. A Várnak nincs szüksége arra, hogy a kormányzat presztízst adjon neki, Orbán Viktor kormányzatának van szüksége arra, hogy a budai Vár presztízsét magáénak mondhassa, „mert a saját legitimitásában sem biztos” – értékelt.

Az ellenzéki politikus szerint a Vár életét meg fogja bénítani a kormányzat odaköltözése, hiszen az oda vezető három út már most is túlzsúfolt.

V. Naszályi Márta úgy vélte, a kormány megteremtette „azt a jogszabályi környezetet, amely alapján egyik napról a másikra elvehetik bárkinek az ingatlanát”, ezért „a környéken élők félnek, és teljes a bizonytalanság a kerületben”.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!