Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Vagyonadót vetne ki „a gazdagokra” a Párbeszéd-Zöldek

Barabás Richárd színész, politikus, Újbuda kultúráért és nemzetközi kapcsolatokért felelős alpolgármestere, a Párbeszéd-Zöldek szóvivője.
Barabás Richárd színész, politikus, Újbuda kultúráért és nemzetközi kapcsolatokért felelős alpolgármestere, a Párbeszéd-Zöldek szóvivője. Fotó: Facebook/Barabás Richárd

Vagyonadó bevezetését javasolja a Párbeszéd-Zöldek: az ellenzéki mihasznapárt állítólag már azt is kiszámolta, hogy az intézkedés ezerötszáz milliárd forintos bevételt eredményezne éves szinten a költségvetés számára.

Barabás Richárd szóvivő, Újbuda alpolgármestere szombati sajtótájékoztatóján arról magyarázott: a „szupergazdagok” nem járulnak hozzá megfelelően a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentéséhez. Sérülékeny az a társadalom, amelyik nagyon szétszakad, amelyiknek nincs erős középosztálya – hívta fel a figyelmet, hozzátéve: a „szupergazdagok” számára is jó befektetés lenne, ha nagyobb részben vállalnának szerepet a társadalom sikerességéért.

Vagyonadót! – 1500 milliárd forintos bevételt eredményezne a Párbeszéd – ZÖLDEK progresszív javaslata#PárbeszédZÖLDEK

Posted by Barabás Richárd on Friday, October 6, 2023

Barabás Richárd bejelentette, a Párbeszéd-Zöldek egy progresszív, sávos adórendszer bevezetésére tesz javaslatot, amely a nettó 600 millió forint fölötti vagyoni értéknél kezdődne. Nettó 600 millió forint és 1,6 milliárd forint közötti vagyon esetén 1,7 százalékos lenne az általuk javasolt vagyonadó mértéke, 1,6 milliárd és 2,9 milliárd forint között 2,1 százalék, 2,9 milliárd forint feletti vagyonrészre pedig 3,5 százalékos adókulcs kivetését javasolják – részletezte a szóvivő.

A demagóg, populista ellenzéki szerint így a vagyonadóból évi 1500 milliárd forint bevétel származhatna, ez pedig nagyon hiányzik azokról a stratégiai területekről, amelyek az ország sikerének kulcsai. Vagyis az oktatásból, a szociális ágazatból, az egészségügyből és a zöld átállásból – magyarázta.

Hogy a Párbeszéd-Zöldek miért nem rögtön a NER-klientúra, a korrupció, az állami pénzek kitalicskázói körül ötletel, ahelyett, hogy általánosságban gyűlöletet szít, „bűnösnek” bélyegez minden tehetőst, az nem derült ki.

Kapcsolódó friss hírek