Bűnügy

Száz díszmadarat próbált egy bolgár férfi Hollandiába csempészni

Belföld

Összeverte egymást két fideszes politikus, kórházba kerültek

Belföld

Visszavonul a népszerű fideszes, nem indul a kerületi polgármesteri címért

Vagyonadót vetne ki „a gazdagokra” a Párbeszéd-Zöldek

RövidenRöviden
Barabás Richárd színész, politikus, Újbuda kultúráért és nemzetközi kapcsolatokért felelős alpolgármestere, a Párbeszéd-Zöldek szóvivője.
Barabás Richárd színész, politikus, Újbuda kultúráért és nemzetközi kapcsolatokért felelős alpolgármestere, a Párbeszéd-Zöldek szóvivője. Fotó: Facebook/Barabás Richárd

Vagyonadó bevezetését javasolja a Párbeszéd-Zöldek: az ellenzéki mihasznapárt állítólag már azt is kiszámolta, hogy az intézkedés ezerötszáz milliárd forintos bevételt eredményezne éves szinten a költségvetés számára.

Barabás Richárd szóvivő, Újbuda alpolgármestere szombati sajtótájékoztatóján arról magyarázott: a „szupergazdagok” nem járulnak hozzá megfelelően a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentéséhez. Sérülékeny az a társadalom, amelyik nagyon szétszakad, amelyiknek nincs erős középosztálya – hívta fel a figyelmet, hozzátéve: a „szupergazdagok” számára is jó befektetés lenne, ha nagyobb részben vállalnának szerepet a társadalom sikerességéért.

Vagyonadót! – 1500 milliárd forintos bevételt eredményezne a Párbeszéd – ZÖLDEK progresszív javaslata#PárbeszédZÖLDEK

Posted by Barabás Richárd on Friday, October 6, 2023

Barabás Richárd bejelentette, a Párbeszéd-Zöldek egy progresszív, sávos adórendszer bevezetésére tesz javaslatot, amely a nettó 600 millió forint fölötti vagyoni értéknél kezdődne. Nettó 600 millió forint és 1,6 milliárd forint közötti vagyon esetén 1,7 százalékos lenne az általuk javasolt vagyonadó mértéke, 1,6 milliárd és 2,9 milliárd forint között 2,1 százalék, 2,9 milliárd forint feletti vagyonrészre pedig 3,5 százalékos adókulcs kivetését javasolják – részletezte a szóvivő.

A demagóg, populista ellenzéki szerint így a vagyonadóból évi 1500 milliárd forint bevétel származhatna, ez pedig nagyon hiányzik azokról a stratégiai területekről, amelyek az ország sikerének kulcsai. Vagyis az oktatásból, a szociális ágazatból, az egészségügyből és a zöld átállásból – magyarázta.

Hogy a Párbeszéd-Zöldek miért nem rögtön a NER-klientúra, a korrupció, az állami pénzek kitalicskázói körül ötletel, ahelyett, hogy általánosságban gyűlöletet szít, „bűnösnek” bélyegez minden tehetőst, az nem derült ki.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Esővízgyűjtésre szólította fel Szijjártó Pétert a Párbeszéd

Feljelentik Orbánt a reggeli rádiós uszításáért

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Felszólították a „folyamatosan Fidesz-panelekkel kommunikáló” LMP-t, hogy valljon színt

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Jámbor András: elfogadhatatlan, hogy a parlamentet megkerülve hoznak törvényeket