Belföld

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól

Tech

Nagy a baj, Budapestet is elérte egy globális informatikai hiba

Bűnügy

Külföldre menekült a kisfiút felrúgó, párjait ököllel verő „karateedző”, nem tudják kihallgatni

Elképesztő: még ma is ott ült a parlamentben az ellenzék

ellenzek_fekete_masz
A DK, az MSZP és Párbeszéd képviselői a kulturális törvénycsomag szavazása közben tiltakozásul felállnak és fekete maszkot tartanak az arcuk elé az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. december 11-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Úgy tűnik, nem volt elég világos a vasárnapi választói üzenet: hétfőn már ismét ott tátotta a száját a Parlamentben „őfelsége ellenzéke”, tudomást sem véve arról, hogy valószínűleg ha korábban bukkan fel a Tisza Párt, már a legutóbbi országgyűlési választáson sem jutottak volna be a jól fizető Kossuth téri felnőtt napközibe.

Az LMP-s Ungár Péter (már amennyire ő ellenzéki) gyakorolt egyedül némi önkritikát, amikor arról beszélt, hogy a választás üzenete részben az is volt, hogy az emberek nem elégedettek az ellenzéki politikával, és a kormány által folytatott hatalmi politikával. Alapvető dolgokban kell változtatni az országban – magyarázta a Fidesz-favorit Vitézy kampányát pénzelő oligarcha-poronty, úgy folytatva: az ellenzéknek azzal kell szembesülnie, hogy politikáját érdemi kritika érte!

Szabó Rebeka, a Párbeszéd még meglévő másik politikusa arról beszélt, hogy a kormánypártok arányosan a legrosszabb eredménnyel nyerték meg az EP-választást, és reméli, marad ez a tendencia és egyre rosszabbak lesznek a kormánypártok választási eredményei! Hogy esetleg a reménykedés közben van olyan lehetőség is, hogy elkezdhetne az ő pártja is jobban szerepelni, arra nem tért ki.

Lukács László György, a Jobbik frakcióvezetője szerint vasárnap „tökéletes politikai vihar” volt Magyarországon, aminek legfőbb kárvallottjai az ellenzéki pártok. Szomorúan tekintenek az eredményekre, mert önkormányzati kampányban mutatott munkájuk nem hozta meg a gyümölcsét, noha tisztességes, becsületes küzdelemben sok helyen „megsüvegelendő” eredményt értek el a hozzájuk tartozó politikusok – magyarázta, elismerve, hogy EP-szereplésük ugyanakkor „tragikus” volt.

Komjáthi Imre (MSZP) arról beszélt: a kormányoldal nem tudott a sikereivel kampányolni, mert nincsenek, ezért a kampányban félelmet ébresztett a emberek szívében. Ezzel szemben az MSZP a politika emberi hangja, az is volt, és az lesz – fenyegetett.

A DK-s Barkóczi Balázs a 28-ról (MSZP-vel, Párbeszéddel együtt) 8%-osra összeesett támogatottságukat úgy magyarázta, hogy igen ám, de „a szociáldemokraták és a zöldek” megőrizték a szabad Budapestet, tíz fővárosi kerületben, nyolc megyei jogú városban és számos kisebb településen vagy DK-s vagy DK által támogatott polgármester fogja igazgatni a mindennapokat.

A Momentum nem szólalt fel a hétfői színdarabban, nekik bizonyára van most nagyobb gondjuk is (és nem az, hogy Donáth Anna lemondott, hanem hogy Fekete-Győr András máris bejelentkezett a helyére).

Ez is érdekelhet:
Letépte a vihar egy épület tetőborítását Miskolcon – fotó

Kapcsolódó hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Szórja a tízmilliós prémiumokat Karácsony Gergely, még a MÁV-Start vezetőjének is jutott

Gyurcsányék még lázasan keresik a választási vereség felelőseit

Pottyondy Gyurcsánynak: Ön egy agresszív, toxikus hazudozó, pusztít és mérgez

Megvan a Momentum új elnöke

Feltámad az MSZP? Lemondtak a párt társelnökei

Sorvezetőt adott ki a DK, hogy mit kell kommentelni, ha Gyurcsány Ferencet bántják

Gyurcsány azzal fenyeget, hogy a folytatják

Nagy bejelentést tett Gyurcsány Ferenc