Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Rendkívüli ülést tart a NATO-Ukrajna Bizottság az orosz balhé miatt

Petro Porosenko ukrán elnök kérésére Jens Stoltenberg NATO-főtitkár hétfő délutánra összehívta Brüsszelben a NATO-Ukrajna Bizottság nagyköveti szintű rendkívüli ülését a Kercsi-szorosban kialakult helyzet megvitatására.

Az észak-atlanti katonai szövetség tájékoztatása szerint a NATO főtitkára és az ukrán elnök hétfőn délelőtt telefonon egyeztetett az Azovi-tengeren és a Kercsi-szorosnál vasárnap történt incidensről.

A főtitkár kijelentette, hogy a NATO teljes mértékben támogatja Ukrajna területi egységét és önállóságát, beleértve a nemzetközi jog szerinti területi hajózási jogát felségvizein.

A NATO és az Európai Unió (EU) vasárnap önmérsékletre intette Oroszországot és Ukrajnát, miután az ukrán haditengerészet bejelentette, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) határőrsége tüzet nyitott a Kercsi-szorosból kifelé tartó három hadihajóra.

Oana Lungescu, az észak-atlanti szövetség szóvivője nyilatkozatában hangsúlyozta, Oroszországnak biztosítania kell az ukrán kikötők akadálytalan megközelítését „a nemzetközi jognak megfelelően”.

Az ukrán haditengerészet vasárnap este arról adott hírt, hogy orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) határőrsége tüzet nyitott ukrán hadihajókra a Kercsi-szorosnál, az orosz különleges egységek három ukrán hajót elfoglaltak. A támadásban az eddigi adatok alapján hat ukrán tengerész megsebesült.

A Krímet a 2014-ben megtartott helyi népszavazás eredményére hivatkozva csatolták Oroszországhoz. Az ENSZ-tagállamok túlnyomó többsége nem ismerte el a lépés jogosságát.