Vádat emeltek Pásztor Anna énekesnő késes zaklatója ellen

Vádat emeltek Pásztor Anna énekesnő késes zaklatója ellen
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki több hónapig zaklatott és fenyegetett egy magyar énekesnőt a közösségi médián keresztül – közölte a fővárosi főügyész.

A közlemény nem nevezi meg, de az Anna & The Barbies énekesnője, Pásztor Anna esetéről van szó, akire az augusztusi hírek szerint késsel akart rátámadni egy férfi a Budapest Parkban tartott koncerten.

A 40 éves férfi még tavaly novemberben a közösségi médián keresztül vette fel a kapcsolatot az énekesnővel, február óta pedig „naponta többször is személyes jellegű, a sértett mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozó, negatív és nyomasztó hangvételű üzeneteket küldött” – írta a főügyész.

A sértett kérte a vádlottat, hogy ezt hagyja abba, később le is tiltotta őt a közösségi oldaláról. A férfi viszont új profilt hozott létre, és arról, valamint ismerősei profilján keresztül folytatta a zaklatást.

Viszonzatlan érzelmei miatt bosszút fog állni az énekesnőn – írta neki -, júliusban pedig erőszak alkalmazására is utalt.

A férfi egyik fenyegetésének megfelelően augusztusban a zenekar budapesti koncertjén is megjelent. A biztonsági szolgálat azonban fénykép alapján felismerte őt, és értesítette a rendőrséget. A rendőrök elfogták a vádlottat, aki jelenleg is letartóztatásban van – olvasható a közleményben.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a férfi ellen személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetnek