Belföld

Itt a vége, Magyar Péter mindent bevallott

Bűnügy

Újabb dráma: megszúrtak egy utast a Tokaj InterCityn

Baleset

Két férfit holtan találtak Budapesten

Vádat emeltek Pásztor Anna énekesnő késes zaklatója ellen

pasztor anna
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki több hónapig zaklatott és fenyegetett egy magyar énekesnőt a közösségi médián keresztül – közölte a fővárosi főügyész.

A közlemény nem nevezi meg, de az Anna & The Barbies énekesnője, Pásztor Anna esetéről van szó, akire az augusztusi hírek szerint késsel akart rátámadni egy férfi a Budapest Parkban tartott koncerten.

A 40 éves férfi még tavaly novemberben a közösségi médián keresztül vette fel a kapcsolatot az énekesnővel, február óta pedig „naponta többször is személyes jellegű, a sértett mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozó, negatív és nyomasztó hangvételű üzeneteket küldött” – írta a főügyész.

A sértett kérte a vádlottat, hogy ezt hagyja abba, később le is tiltotta őt a közösségi oldaláról. A férfi viszont új profilt hozott létre, és arról, valamint ismerősei profilján keresztül folytatta a zaklatást.

Viszonzatlan érzelmei miatt bosszút fog állni az énekesnőn – írta neki -, júliusban pedig erőszak alkalmazására is utalt.

A férfi egyik fenyegetésének megfelelően augusztusban a zenekar budapesti koncertjén is megjelent. A biztonsági szolgálat azonban fénykép alapján felismerte őt, és értesítette a rendőrséget. A rendőrök elfogták a vádlottat, aki jelenleg is letartóztatásban van – olvasható a közleményben.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a férfi ellen személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat.

Ez is érdekelhet:
Rendkívüli ülést tart a NATO-Ukrajna Bizottság az orosz balhé miatt

Megszólalt a Szegeden történt gyilkosság gyanúsítottja

Valami készült október 23-ára, alkotmányos rend elleni szervezkedéssel gyanúsítanak egy férfit

Rovarirtóval szennyezett babot hívott vissza egy áruházlánc

Öngyilkos lett Pásztor Anna zaklatója

Elkaptak egy férfit, aki egy izsáki tanyán megölte 22 éves ismerősét

Újabb dráma: megszúrtak egy utast a Tokaj InterCityn