Belföld

Meghalt Kupa Mihály

Oktatás

A pedagógusok mobilhasználatát is korlátozza egy friss Pintér-rendelet

Belföld

Rétvári Bence állítja: nagyon örül mindenki az okostelefon-használat iskolai korlátozásának

Magyar Péter fontos pozíciót kapott az Európai Parlamentben 

magyar-peter (1)
Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) EP-listavezetője nyilatkozik a sajtó képviselőinek a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások napján Budapesten, a Roude Leiw állóhajón 2024. június 9-én. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Az imént az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának alelnökévé választottak – közölte kedden Magyar Péter a Facebook-oldalán.

A Tisza Párt vezetője azt is írta, a róla való szavazás során megszületett a Fidesz és a Szocialista frakció (amelyben Dobrev Klára ül) nagykoalíciója az EP-ben: „Mikor máskor, mint a magyar alelnökről való szavazáskor.”

„A Fidesz képviselője, Schaller Ernő a megválasztásom ellen szavazott, ahogy Dobrev Klára szocialista párttársai is. A DK képviselőjében legalább volt annyi taktikai érzék, hogy nem jött be szavazni, hanem egyik párttársát küldte. Alapvetően titkos szavazásról van szó a személyügyi döntéseknél. A fideszes képviselőnek az volt a pechje, hogy először véletlenül név szerinti szavazást rendeltek el és ekkor jól látszott a pirosan villogó szavazógépe” – írta Magyar.

Az imént az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának alelnökévé választottak. De történt egy érdekesebb dolog is….

Posted by Péter Magyar on Tuesday, July 23, 2024

A politikus szerint tehát a Fidesz, amelyik „napok óta azon siránkozik, hogy a nagy frakciók kordont vonnak köréjük és nem szavazzák meg a jelöltjeiket különböző posztokra, most inkább együtt szavaz a szocikkal, akik a DK képviselőjét helyettesítették, hogy megakadályozza, hogy egy magyar képviselő (ebben az esetben én) vezető pozíciót kapjon”.

Összenőtt, ami összetartozik – értékelt Magyar Péter, hozzátéve, hogy ettől függetlenül „a Szocialista (DK) – Fidesz nagykoalíció is kevés volt”, az Alkotmányügyi Bizottság nagy többséggel alelnökévé választotta.

Ez is érdekelhet:
Őrjöng az ukránok lépése miatt az oroszpárti fideszes: „Arra készülhet mindenki, hogy Magyarország nem hagyja magát”

Kapcsolódó hírek

Mi történt? Visszafelé indult el egy vonat szombat este Biatorbágyról

Bese Gergő, Tiborcz, a romokban álló egészségügy – Orbán Viktor kínos kérdésekre is válaszolt Kötcsén

Magyar Péter: Lázár János megfutamodott

De legalább kormányozni tudnak: „Sok diák és tanár rosszul lett; van olyan iskola, ahol hónapok óta nincs vezetékes víz”

Tovább sunnyog a rozsdaügyi miniszter, Magyar Péter estig várja Lázár János válaszát

Magyar Péter tovább bosszantja a Fideszt, a kórházak után újabb helyeken csap le

Magyar Péter szerint a sikerük miatt sokan a Tiszához dörgölőznének, pedig már összegyurcsányozták és összeorbánozták magukat

Szánalmas: csupán a sajtófelhajtás miatt érkezhetett pontosan ma a Keletibe a miskolci IC

Öt év, nyolc hónapot késtek a MÁV vonatai 2023-ban – Magyar Péter nekiment Lázár Jánosnak