Belföld

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól

Baleset

Halálos baleset történt a kiszombori határátkelőhely közelében

Bűnügy

BRFK: kilenc embert fogtak el Budapesten a hétvégi belvárosi razzián

Orbán Viktor szerint a tragikus kijevi rakétatámadás is őt igazolja

Orbán Viktor
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

„A tegnapi Kijev elleni tragikus és szörnyű támadás igazolta a félelmeinket” – magyarázta el Orbán Viktor keddi Facebook-posztjában, hogy hogyan is kell értelmezni azt, hogy a moszkvai „békemissziója” után az oroszok immár kijevi gyerekkórházakat is bombáznak.

A miniszterelnök szerint az orosz-ukrán háború kegyetlensége szintet lépett, és pontosan ezért kezdtek „békemisszióba” 9 nappal ezelőtt – idézte fel a Zelenszkijjel való találkozója után diktátortól diktátorig futkosását.

Orbán szerint ma még beláthatatlan mértékű pusztítás jöhet, ha „a háborúpárti politikát képviselő nagyhatalmak” nem váltanak „békepártiságra”, és nem vezetik el Oroszországot és Ukrajnát a (nyilván az oroszok szájíze szerinti) „tűzszünethez és a béketárgyalásokhoz”.

A tegnapi Kijev elleni tragikus és szörnyű támadás igazolta a félelmeinket: ahogyan az várható volt, az orosz-ukrán…

Posted by Orbán Viktor on Tuesday, July 9, 2024

Az ukrán főváros, Kijev központjában lévő Ohmatdit gyermekkórház területét hétfőn érte orosz rakétacsapás, Ihor Klimenko belügyminiszter keddi közlése szerint ezen a helyszínen két ember vesztette életét, és 32-en sérültek meg.

Civilek segítik a törmelék eltakarítását és a romok alatt lévő emberek felkutatását Ukrajna legnagyobb gyermekkórházánál az orosz rakétatámadás után 2024. július 8-án.

Civilek segítik a törmelék eltakarítását és a romok alatt lévő emberek felkutatását Ukrajna legnagyobb gyermekkórházánál az orosz rakétatámadás után 2024. július 8-án.Fotó: Ukraine.ua/Kostiantyn & Vlada Liberov

A Kijevet ért támadássorozatnak összesen 32 halálos áldozata van.

A Kreml szerint az ukránok saját magukat rakétázták

Orbán Viktorhoz ugyanakkor valószínűleg még nem juthatott el az a dezinformálás közlemény, amit a Kreml adott ki kora délután. Ebben azt írják,

Oroszország nem támad polgári célpontokat Ukrajnában, a kijevi gyerekkórház közelében egy ukrán rakétaelhárító rakéta csapódott be.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak azt mondta:

„Továbbra is kitartunk amellett, hogy nem hajtunk végre csapásokat polgári célpontok ellen, csapásokat kritikus infrastrukturális létesítményekre, katonai célpontokra mérünk, amelyek valamilyen módon kapcsolatban állnak a rezsim katonai potenciáljával.”

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerint „már megerősítést nyert, többek között számos szemtanú is megerősítette, hogy a nyugati NASAMS légvédelmi rendszer egyik rakétája a kijevi Ohmatdit gyermekkórház területén lévő épületet találta el”.

Zaharova kifogásolta, hogy a kijevi beszámolók elhallgatják, hogy a kórház az Artyom gyár, az ukrán védelmi minisztérium épületegyüttese és az ukrán fegyveres erők raktárai közelében található. Rámutatott, hogy az ukrán fél szándékosan telepít légvédelmi rendszereket a lakónegyedekben, a civilekkel „emberi pajzsként” fedezve magát – idézte az MTI az orosz propagandát.

Ez is érdekelhet:
Minimális emberség sincs már: a Wizz Air szállítja a magyar paralimpiai csapatot

Kapcsolódó hírek

Meghalt egy motoros a 81-es főúton Magyaralmásnál

Balesetet szenvedett és súlyosan megsérült egy motoros rendőr Budapesten

Orbán Viktor Washingtonba érkezett

Őrjöng az ukránok lépése miatt az oroszpárti fideszes: „Arra készülhet mindenki, hogy Magyarország nem hagyja magát”

Török Gábor: ez Orbán Viktor első igazán látványos nemzetközi sikersztorija

Heteken belül brutális energiaár-robbanás és áramhiány jöhet Magyarországon

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól

Orbán Viktor bekeményít, újra bíróság elé rángat számos újságot

Orbán: „Fontos intézkedések várhatók. Például nem lesz adó a borravalón”