Gazdaság

Újabb pocsék adat jött: padlón a NER kedvenc lopó-ágazata

Bulvár

Megszólalt a rendőrség: így kell kukázni, hogy ne legyen belőle bírság

Belföld

Te rohadék! Te szar alak! – Újabb fideszesnek gurult el a gyógyszere, nagyon pánikolhatnak

Orbán Viktor szerint a tragikus kijevi rakétatámadás is őt igazolja

Orbán Viktor
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

„A tegnapi Kijev elleni tragikus és szörnyű támadás igazolta a félelmeinket” – magyarázta el Orbán Viktor keddi Facebook-posztjában, hogy hogyan is kell értelmezni azt, hogy a moszkvai „békemissziója” után az oroszok immár kijevi gyerekkórházakat is bombáznak.

A miniszterelnök szerint az orosz-ukrán háború kegyetlensége szintet lépett, és pontosan ezért kezdtek „békemisszióba” 9 nappal ezelőtt – idézte fel a Zelenszkijjel való találkozója után diktátortól diktátorig futkosását.

Orbán szerint ma még beláthatatlan mértékű pusztítás jöhet, ha „a háborúpárti politikát képviselő nagyhatalmak” nem váltanak „békepártiságra”, és nem vezetik el Oroszországot és Ukrajnát a (nyilván az oroszok szájíze szerinti) „tűzszünethez és a béketárgyalásokhoz”.

A tegnapi Kijev elleni tragikus és szörnyű támadás igazolta a félelmeinket: ahogyan az várható volt, az orosz-ukrán…

Posted by Orbán Viktor on Tuesday, July 9, 2024

Az ukrán főváros, Kijev központjában lévő Ohmatdit gyermekkórház területét hétfőn érte orosz rakétacsapás, Ihor Klimenko belügyminiszter keddi közlése szerint ezen a helyszínen két ember vesztette életét, és 32-en sérültek meg.

Civilek segítik a törmelék eltakarítását és a romok alatt lévő emberek felkutatását Ukrajna legnagyobb gyermekkórházánál az orosz rakétatámadás után 2024. július 8-án.

Civilek segítik a törmelék eltakarítását és a romok alatt lévő emberek felkutatását Ukrajna legnagyobb gyermekkórházánál az orosz rakétatámadás után 2024. július 8-án.Fotó: Ukraine.ua/Kostiantyn & Vlada Liberov

A Kijevet ért támadássorozatnak összesen 32 halálos áldozata van.

A Kreml szerint az ukránok saját magukat rakétázták

Orbán Viktorhoz ugyanakkor valószínűleg még nem juthatott el az a dezinformálás közlemény, amit a Kreml adott ki kora délután. Ebben azt írják,

Oroszország nem támad polgári célpontokat Ukrajnában, a kijevi gyerekkórház közelében egy ukrán rakétaelhárító rakéta csapódott be.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak azt mondta:

„Továbbra is kitartunk amellett, hogy nem hajtunk végre csapásokat polgári célpontok ellen, csapásokat kritikus infrastrukturális létesítményekre, katonai célpontokra mérünk, amelyek valamilyen módon kapcsolatban állnak a rezsim katonai potenciáljával.”

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerint „már megerősítést nyert, többek között számos szemtanú is megerősítette, hogy a nyugati NASAMS légvédelmi rendszer egyik rakétája a kijevi Ohmatdit gyermekkórház területén lévő épületet találta el”.

Zaharova kifogásolta, hogy a kijevi beszámolók elhallgatják, hogy a kórház az Artyom gyár, az ukrán védelmi minisztérium épületegyüttese és az ukrán fegyveres erők raktárai közelében található. Rámutatott, hogy az ukrán fél szándékosan telepít légvédelmi rendszereket a lakónegyedekben, a civilekkel „emberi pajzsként” fedezve magát – idézte az MTI az orosz propagandát.

Ez is érdekelhet:
Megöltek egy nőt a XIX. kerületben

Orbán Viktor Brüsszelbe utazik

Orbán bejelentette, hogy „Magyarországon a migránsok száma nulla”, de azt mindet Brüsszelbe fogjuk szállítani

Dermesztő vádbeszéd, ahogy perceken át sorolta Orbán Viktor bűneit Magyar Péter az EP-ben 

Orbán most egymillió forintos átlagfizetéssel hülyíti az EU legszegényebb országát

Strasbourgban vágták Orbán arcába, hogy hazaáruló: rémülten pislogott a miniszterelnök

Sortűz Orbán Viktorra az EP-ben: „az orbáni rezsim alapja a korrupció”, „meg akarjuk tartani a magyarokat, de Orbán Viktort nem”

Most a harmadik világháború kitörésével riogat a ruszkipárti hazaáruló fideszes

Orbán úgy tudja, az Európai Bizottság és az Európai Néppárt vezetője meg akarja buktatni a magyar kormányt

Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár