Baleset

Halálos baleset történt a kiszombori határátkelőhely közelében

Baleset

Lezuhant egy nő az óriáskerékről a Balaton Soundon

Belföld

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól

Orbán Viktor már Kínában csúszik-mászik

Az MTI tudósítása szerint gyakorlatilag megállás nélkül köszönget, hálálkodik és gratulál a kommunista elnöknek.

HSZI Csin-ping; ORBÁN Viktor
Hszi Csin-ping kínai elnök (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Pekingben 2024. július 8-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A magyaroknak fontos, hogy Kína szorgalmazza a békét a világban – magyarázta Orbán Viktor hétfőn Pekingben, ahová a senki által fel nem hatalmazott „békemissziója” újabb állomásaként érkezett.

A magyar kormányfő Hszi Csin-ping kínai kommunista elnökkel találkozva felidézte, hogy a magyarok két és fél éve egy háború árnyékában élnek.

A háborúzó felek mellett három világhatalom, az Egyesült Államok, az Európai Unió és Kína döntésén múlik, mikor lesz…

Posted by Orbán Viktor on Sunday, July 7, 2024

A magyar békeszerető nép, békére, egyensúlyra és harmóniára törekszik, ezért „mindig a béke oldalán vagyunk, és sohasem a háború oldalán”

– mesélte Orbán, aki valamiért itthon mégis a megosztásból, a szembeállításból, a békétlenségből kovácsol évtizedek óta politikai tőkét, mániája a harc, a birkózószőnyeg, a hordozórakéta.

„Számunkra nagy jelentősége van” annak, hogy Kína szorgalmazza: a világban ne háború, hanem béke legyen – mondta a miniszterelnök, azzal hízelegve Hszi Csin-pingnek, hogy „a Magyarország szomszédságában zajló konfliktus esetében is nagyra értékeljük az Ön békekezdeményezését”.

Felidézte, hogy a kínai elnök két hónapja Magyarországra látogatott. A kormányfő történelmi jelentőségűnek nevezte az akkori találkozót. Hozzátette: komoly megállapodásokat kötöttek, de ami még fontosabb, több nemzedékre is megalapozták a két nép közötti barátságot, mert Hszi Csin-ping látogatása meggyőző és szívélyes volt, amely bizonyította a magyar embereknek Kína Magyarország iránti jóindulatát és tiszteletét.

  • „Több nemzedék is meg fog még élni abból a látogatásból, annak a látogatásnak az emlékéből, amit Ön tett Budapesten” – nyalakodott tovább a „szuverén” Orbán Viktor.
  • Megköszönte a kínai elnöknek, hogy emelték a két ország kapcsolatainak szintjét.
  • „Az eltelt két hónapban is folyamatosan dolgoztunk, hogy ezt a formát tartalommal töltsük meg” – mondta, még egyszer megköszönve, hogy előrehaladást érhettek el a delegációik az együttműködésben.
  • Orbán Viktor ezután gratulált Hszi Csin-pingnek Kína szilárdságához és stabilitásához, amelyet „ebben a viharos világpolitikában” az egész világ számára jelent.
Ez is érdekelhet:
Itt csaphat le ma zivatar, jégeső – kiadták a figyelmeztetést

Kapcsolódó hírek

Meghalt egy motoros a 81-es főúton Magyaralmásnál

Balesetet szenvedett és súlyosan megsérült egy motoros rendőr Budapesten

Orbán Viktor bekeményít, újra bíróság elé rángat számos újságot

Orbán: „Fontos intézkedések várhatók. Például nem lesz adó a borravalón”

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól

Török Gábor: ez Orbán Viktor első igazán látványos nemzetközi sikersztorija

Levélben zargatja az érettségizőket Orbán Viktor

Orbán Viktor Washingtonba érkezett

Orbán Viktor szerint a tragikus kijevi rakétatámadás is őt igazolja