Bűnügy

Halálra vertek egy 17 éves fiút Szabolcsban

Külföld

Merénylet Robert Fico ellen: megszólalt Orbán Viktor

Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Megérkezett Hszi Csin-ping, Orbán gyerekekkel várta a reptéren a kínai gyarmatosítót

Kezdődhet a háromnapos hazaárulás-expó.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Hszi Csin-ping kínai elnököt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2024. május 8-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Hszi Csin-ping kínai elnököt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2024. május 8-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát – tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Hszi Csin-ping kínai elnök érkezik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre 2024. május 8-án. Mellette felesége, Peng Li-jüan.

Hszi Csin-ping kínai elnök érkezik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre 2024. május 8-án. Mellette felesége, Peng Li-jüan.Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A repülőgépnél magyar népviseletbe öltözött gyerekek köszöntötték az elnöki házaspárt, ősi szokás szerint kenyérrel és sóval kínálták őket, majd a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium diákjai üdvözölték a vendégeket. Egy rövid kulturális műsorra is sor került a Csillagszemű Táncegyüttes előadásában.

A kínai államfő, a Kínai Kommunista Párt főtitkára péntekig tartózkodik Magyarországon állami látogatáson, a diplomáciai kapcsolataink felvételének 75. évfordulóján.

Orbán egyébként már egész nap be volt sózva, a Facebook-oldalára még arról is készíttetett videót, ahogy a munkások készülődnek Hszi Csin-ping itt tartózkodására:

Magyar-kínai csúcs. Készen állunk! 🇭🇺🇨🇳

Magyar-kínai csúcs. Készen állunk! 🇭🇺🇨🇳

Posted by Orbán Viktor on Wednesday, May 8, 2024

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!