Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Mostantól robognak a nyugdíjprémiummal a postások

Mostantól robognak a nyugdíjprémiummal a postások
Fotó: Facebook/Magyar Posta

A Magyar Posta megkezdte a nyugdíjprémiumok kézbesítését csütörtökön a 2,5 millió nyugdíjasnak – jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője közös sajtótájékoztatón, Budapesten.

Rétvári Bence azt hangoztatta, hogy a nyugdíjprémiummal a kormány a tiszteletét és a köszönetét fejezi ki a nyugdíjasoknak több évtizedes munkájukért. Rétvári az MTI híre szerint levillogta azt is, hogy tavaly 12 ezer forint volt a nyugdíjprémium, míg most 18 ezer forint a maximális összeg. A prémiumot nemcsak a nyugdíjasok, hanem a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják.

Arra viszont nem emlékeztettek, hogy aki 80 ezer forintnál kevesebb nyugdíjat kap, az csak egy részét kapja meg a 18 ezer forintnak. Amint arról a napokban az Az Én Pénzem nyomán írtunk,

aki havi 60 ezer forint nyugdíjat kap, annak 13500 forint a prémium, az 50 ezres nyugdíjból élőknek 11250, a 28500 forintos minimumból tengődők pedig 6412 forintnak örülhetnek.

Panulin Ildikó azt mondta, a kézbesítés november 30-áig tart. A nyugdíjprémium és a nyugdíj egy utalványon érkezik, így a jogosultak egy összegben kapják meg, de a szelvényen külön feltüntetik a két összeget.

A nyugdíjprémium osztogatása mellett azonban a kormány egyelőre nem tervezi emelni a 28 500 forintos nyugdíjminimumot – írta meg az Mfor kedden. A lap megjegyezte, a nyugdíjminimum összege 10 éve ekkora.

33,48 milliárdért bővítheti Mészáros Lőrinc cége a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet

Tele vannak pénzzel a magyarok, rengeteg állampapírt vásároltunk

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Jöhet az újabb benzinárstop, ekkor dönthet róla a kormány

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint jogos kirúgni valakit a véleményéért