Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

10 év után sem emelik az öregségi nyugdíjminimumot

Nyugdíjprémium ide vagy oda, a havi rendszerességű ellátás marad a megalázó szinten.

Az Mfor írta meg kedden, hogy bár sokan követelik az öregségi nyugdíjminimum emelését – ami 28 500 forint –, a kormány jelenleg nem tervezi, hogy hozzányúl.

A lap szerint a nyugdíj kapcsán Hohn Krisztina LMP-s képviselő kérdezett, a politikusnak pedig Rétvári Bence, az EMMI államtitkára válaszolt.

Rétvári szerint jelenleg a társadalombiztosítási nyugdíjrendszer átfogó felülvizsgálata nincs napirenden.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a demográfiai folyamatok – öregedő társadalom, egyre kevesebb járulékfizető, egyre több nyugdíjas – kezelését nem az nyugdíjrendszeren belül, hanem például a gyerekvállalás ösztönzésével próbálja kezelni a kormány

– írja az Mfor.

Rétvári szerint ez a minimumösszeg csak kevés embert érint.

A lap a Pénzcentrumra hivatkozva megjegyezte, januárban 69 ember kapott pontosan ekkora összeget, ennél kevesebbet viszont 4761-en. Utóbbi csoportba azok tartoznak bele, akiknek nincs meg a 20 év szolgálati idejük, ezzel csak résznyugdíjra jogosultak.

A kormány ugyanakkor 41 milliárd forintot dob szét most a héten nyugdíjprémium címén, melyből azok, akiknek 80 ezer forint felett van a havi nyugdíjuk, 18 ezer forintot kapnak. Akik bankszámlára kérik a pénzt, azok már 12-én megkapták az összeget.

Akik ennél kevesebbet kapnak rendszeresen, azok viszont ennél kisebb összegnek örülhetnek.