Díszdoktorrá avatták Kásler Miklóst Voronyezsben

Valamint kiderült, magyar kezdeményezésre onkológiai iskola indul, melynek Budapesten, Moszkvában és Voronyezsben lennének központjai.

Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszter retkes körmökkel egy 2018 októberében készült protokollfotón.
Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszter retkes körmökkel egy 2018 októberében készült protokollfotón.

Díszdoktorrá avatták Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét hétfőn az oroszországi Voronyezsben a Nyikolaj Burdenko Állami Orvostudományi Egyetem 100. évfordulójára megrendezett ünnepségen – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdán.

A közlemény szerint Kásler Miklós ezt követően tárgyalt Alekszandr Viktorovics Guszev voronyezsi kormányzóval, majd ellátogatott a Don-kanyarba is, hogy lerója kegyeletét a második világháború egyik legnagyobb csatájának áldozatai előtt.

A miniszter és a voronyezsi kormányzó egyeztetett a többi között az együttműködésről a medikusképzésben, a képzések kölcsönös támogatásáról. Megegyeztek abban is, hogy bővített egyetemi jegyzetekkel, tankönyvekkel segítik a hallgatókat, és folytatják a diákcsereprogramokat. Célul tűzték ki továbbá konferenciák, továbbképzések rendezését egyetemi hallgatók és végzett orvosok számára – írták.

Az onkológiai oktatásban való együttműködés érdekében magyar kezdeményezésre olyan onkológiai iskolát terveznek létrehozni Közép– és Kelet-Európa számára, amelynek Budapesten, Moszkvában és Voronyezsben lennének központjai.

Kapcsolódó hírek