Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Kásler: Megtámadták a családokat, el akarják törölni a nemzeteket

„Pergőtűz alatt van minden, ami érték.”

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a beszédet mond a Semmelweis-díj és a Batthyány-Strattmann László-díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2020. július 6-án.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a beszédet mond a Semmelweis-díj és a Batthyány-Strattmann László-díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2020. július 6-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Jászapáti Önkormányzata által szervezett „Jászsági Randevú” elnevezésű kétnapos rendezvényen osztotta meg gondolatait szombaton Kásler Miklós, aki egyben a rendezvény fővédnöke is.

Az MTI tudósítása szerint az egészségügyért is felelős miniszter azt mondta,

napjainkban „pergőtűz alatt van minden, ami érték”: az ember, az emberi identitás.

Kásler Miklós arról is szónokolt: „az emberiség nem homogén massza, hanem a tarkaság, különbözőség egysége”, amire Magyarország kiváló példa.

A magyar kultúrának az volt a rendkívüli erőssége, hogy mindenkit befogadott, mindenki lehetőséget kapott képességei kibontakoztatására, hogy „virágba szökkenjen a tehetség” – jegyezte Kásler.

A miniszter azt is mondta: a magyar történelem vérzivataros évszázadaiban a közösségnek ez a tudata tartotta össze a nemzetet, valamint az az „autonómiahalmaz”, amelyet rendkívüli képességű dinasztiánk, az Árpádok az itt élő népeknek biztosítottak. Példaként említette a jász, kun, szász, székely autonómiát, a királyi városok autonómiáját. Mindez nem szétszakította az országot, hanem a közös érdekek, értékek mellett összetartotta a birodalmat – hangsúlyozta.

Kásler Miklós arra biztatta a jászokat, hogy őrizzék meg hagyományaikat, „jászságukat, magyarságukat, egyszóval emberségüket”.

„A propaganda időnként a természeti törvényeket lépi át”, gondoljunk a most folyó vitára az Európai Parlamenttel – fogalmazott a pandémia idején a Hunyadiak csontjaival kirakózó miniszter, állítva:

megtámadták a családokat, fel akarják számolni, el akarják törölni a nemzeteket, amelyek az emberi együttélés legmagasabb formái a történelem bizonysága szerint!