Bűnügy

Fejbe lőtte magát egy férfi Budán, a szomszédok hallották a lövést

Időjárás

Lehűlés és özönvíz: hétvégére rendesen elromlik az időjárás, mutatjuk a friss előrejelzést

Bűnügy

Kukásokra lőttek Budapesten, ketten kórházba kerültek

Kásler utasításba adta: hétfőtől a kórházi ágyak 20 százalékát COVID-osoknak kell fenntartani

Leállnak a szűrővizsgálatok és ismét megnyitják a kiskunhalasi mobil járványkórházat.

RövidenRöviden
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nagyságrendileg akkora kórházi kapacitás felszabadítását rendelte el a súlyos koronavírusos betegek részére Kásler Miklós november 15-től, amekkorára a harmadik hullám csúcsán volt szükség – derül ki az emberi erőforrások miniszterének utasításából, melyet a Magyar Hang szerzett meg.

Eszerint az államilag finanszírozott 60 465 kórházi ágyak húsz százalékát, 12 093 ágyat kell biztosítani koronavírusos betegek számára. Ezen helyek tíz százaléka, 1209 ágy ITO-n, vagyis az intenzív osztályokon kell, hogy rendelkezésre álljon. A koronavírusos betegeket egyébként országszerte 30 kórház fogadja, valamint újfent megnyílik a kiskunhalasi mobil járványkórház is.

A Magyar Hang kiemelte, az utasítás fontos pontja, hogy az egészségügyi szolgáltatók újranyitásával kapcsolatos, májusban hozott rendelkezéseket visszavonta a miniszter. Ennek értelmében november 15-től az azonnali egészségügyi ellátást nem igénylő beavatkozásokat el kell halasztani, illetve ismét leállnak a szűrővizsgálatok.

Ezek is érdekelhetnek

Rusvai nem bír leállni: visszatérhet a maszkviselés, és azt is kiszámolta, hogy jön a hét évente esedékes Komoly Influenzajárvány

Menczer Tamás: aggódom a svéd demokráciáért!

Müller Cecília fontos bejelentést tett a vírusról

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Megszólalt a kutyapártos nő megvesztegetésével lebukott fideszes: elképesztő mesével állt elő

Koronavírus: megugrott az elhunytak száma, 12 636 új fertőzött az elmúlt hét mérlege