Kásler lovagkereszttel tüntette ki a Pesti Srácok propagandistáját

Huth Gergely lapjánál több sajtópert csak az Origo bukott el az elmúlt években.

Huth Gergely.
Huth Gergely. Részlet az EchoTV Sajtóklub című műsorából.

Tudósok, orvosok, tanárok mellett a Pesti Srácok nevű orbanista propagandalap főszerkesztője és a Pesti TV programigazgatója, Huth Gergely is megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét Kásler Miklóstól. A díjat a Pesti Vigadóban, augusztus 20-a alkalmából adta át a miniszter.

A hecclap közleménye szerint Huth

„számos nemzeti ügy felkarolásáért és képviseletéért, valamint a határon túli magyarság életének bemutatását is szívügyének tekintő, példaértékű újságírói és televíziós tevékenysége elismeréseként”

érdemelte ki a rangos kitüntetést.

Az elismerést minden esetben a köztársasági elnök adományozza, és olyanok kapják, akik a kultúra, a tudomány, a művészet, továbbá saját szakterületük terén – így Magyarország érdekeinek előmozdítása, az egyetemes emberi érdekek gyarapítása érdekében – példamutató tevékenységet folytattak.

A Média1 szakportál megjegyzi, a „példaértékű újságírásért” elismert Huth Gergely vezette kormánypárti Pesti Srácok több éve a második legnagyobb hírhamisító médiumnak számít, legalábbis vesztett sajtóperei száma tekintetében csak az Origo bukott el több sajtópert az elmúlt években a Fővárosi Törvényszék adatai szerint.

Ezek is érdekelhetnek