Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Kásler: Érthetetlen, hogy ezt az emberek miért nem értik meg

Figyelmeztetett, hogy Magyarországon is fel kell készülni a járvány negyedik hullámára.

Kásler: Érthetetlen, hogy ezt az emberek miért nem értik meg
Fotó: Facebook/Kásler Miklós

Folytatódott Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszter Életközelben című alákérdezős interjúsorozata. „Miniszter úrnak” most a harmadik oltással és az olimpiával kapcsolatban kellett kemény kérdésekre válaszolni.

Kásler arra figyelmeztetett, hogy Magyarországon is fel kell készülni a járvány negyedik hullámára, és meg kell tenni mindent, hogy védjük az emberek egészségét. Elismételte, hogy ehhez egyetlen igazán hatékony védekezés létezik, az oltás. Ezért a 60 éven felüli, még nem oltott személyeket a háziorvosok próbálják majd meg rábeszélni a vakcinára.

Az idős miniszter úgy fogalmazott:

„Érthetetlen számomra, hogy ezt az emberek miért nem értik meg.”

Kásler szerint aggasztó, hogy a 80 százalék fölötti kettős átoltottságú Izraelben is meredeken emelkedik az új fertőzöttek száma, de hasonlóan rossz híreket bogarászott ki Hollandiáról és Nagy-Britanniáról is.

Életközelben

🔹 Életközelben

Posted by Kásler Miklós on Saturday, July 31, 2021

A kérdező felidézte a Mi Hazánk Mozgalom álláspontját, mely szerint a gyerekek oltása háromszor veszélyesebb a fertőzésnél – Kásler ezt badarságnak nevezte. A DK is szóba került, a „műsorvezető” ugyanis úgy értesült, hogy az ellenzéki párt „támadja a keleti vakcinákat.” Kásler erre feltette a szemüvegét, és szembesítette az ellenzéki pártot a papírjára írt adatokkal, amelyek azt mutatják neki, hogy ezek a vakcinák is ugyanolyan hatékonyak, mint a nyugatiak. Számításai szerint

a harmadik hullám idején 12 600 embert életét sikerült megmenteni, ennek majdnem a felét a keleti vakcináknak köszönhetjük.

Káslernek volt ideje a magyar csapat olimpiai szereplését is értékelni, legfontosabb mondanivalója az volt, hogy méltatlannak tartja az Orbánnal előszeretettel pózoló Hosszú Katinka támadását. Mint ismert, a Rióban három aranyat szerző úszónk Tokióból érem nélkül érkezik haza, ezt pedig a szurkolók nem vették jó néven.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten