Hosszú Katinka a kudarc után: „Nem tudom, mi történt a medencében”

Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntője után a tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 25-én.
Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntője után a tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 25-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A címvédő Hosszú Katinka a csalódást keltő ötödik helyen végzett vasárnap női 400 méter vegyesúszásban a tokiói olimpián, míg a mezőny másik magyar tagja, a mindössze 17 éves Mihályvári-Farkas Viktória a hatodik helyen fejezte be a versenyt.

„Nem tudom, mi történt a medencében. Azt tudom, hogy mindent kiadtam magamból. Még a tegnapi úszást sem éreztem annyira rossznak, mint a mait. Bosszantó az idő és a helyezés is”

– értékelt a szám 32 éves világcsúcstartója, aki megjegyezte, az elért időeredményeken látszik, hogy reggel kellett döntőt úszniuk, ugyanakkor hozzátette, „mindenkinek reggel” van.

Honfitársa, a budapesti Eb-n mögötte második Mihályvári-Farkas sokkal elégedettebben nyilatkozott:

„Nagyon örülök. Ha valaki ezt mondja az olimpia előtt, biztos hülyének tartom, de legalábbis lehetetlennek gondolom. Szombaton teljesült az álmom a döntővel, ezúttal pedig kiúsztam magam. Ahhoz képest most is jó volt, hogy délelőtt versenyeztünk, hét óra alvás után nem könnyű újra a maximumot nyújtani”.

Az FTC tehetsége még 1500 méter gyorson áll rajthoz, ott nem számít finálés szereplésre, de szeretné megismételni a hazai kontinensviadalon nyújtott teljesítményét. Az aranyérmet Ohasi nyerte meg 4:32.08 perces idővel. Az ezüst Weyanté lett, míg a bronzot a szintén amerikai Hali Flickinger gyűjtötte be.

Kapcsolódó hírek