Belföld

Magyar Péter is kommentálta Deutsch Tamás EP-listavezetőségét

Bűnügy

Kirúgása után még közel 3 millió forintért tankolt egy férfi a volt munkaadója számlájára

Belföld

Visszavonul a népszerű fideszes, nem indul a kerületi polgármesteri címért

Az NVB húszezer forintra mérsékelte Hoppál Péter bírságát, amiért áramtalanította az ellenzék LED-falát

RövidenRöviden
Hoppál Péter magyar egyházzenész, karnagy, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője.
Hoppál Péter magyar egyházzenész, karnagy, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője. Fotó: Facebook/Hoppál Péter

A Nemzeti Választási Bizottság húszezer forintra mérsékelte Hoppál Péter, Baranya megye 2-es választókerületének Fidesz-KDNP színekben újrainduló országgyűlési képviselőjelöltjének bírságát, amiért kihúzta a kábelt az ellenzéket népszerűsító LED-falból Pécs főterén hétfőn.

A Baranya megyei 1. számú országgyűlési választási bizottság csütörtökön még ötszázezer forint bírságot szabott ki a jelöltre, amiért megsértette a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét. Hoppál Pétert eltiltották a további jogsértésektől.

Az oevb döntése ellen Hoppál Péter fellebbezett, az NVB többsége pedig ezután már rögtön húszezer forintra mérsékelte a jelöltre kiszabott bírság összegét.

Az NVB többsége egy másik kifogás elbírálása során úgy döntött, ismeretlen személy megsértette a választási eljárási törvényt, amikor különböző telefonszámokról választópolgárokat hívott egy nő, aki Márki-Zay Péternéként mutatkozott be és aki arról beszélt, Orbán Viktor miniszterelnökhöz hasonlóan ő sem akar háborút. Az NVB szerint az automata hanghívások közvetlen politikai kampánynak minősülnek, de a választópolgárok nem adtak hozzájárulást a közvetlen megkeresésre, így az automata hanghívás jogsértő volt.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Hoppál Péter szerint „amerikai pénzből” tüntettek tízezrek a tanárokért Budapesten

Brutális, több milliárdos bírsággal lehetetlenítené el az ellenzéki pártokat az Állami Számvevőszék

Hoppál Péter vitéz lett

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Nem állt fel a Fidesz-frakció Navalnij emlékére, mert Orbán szerint „sovinisztáknak nem jár tisztelet”

ÁSZ: Akkora támadás érte a szuverenitást és a demokráciát a legutóbbi választáson, hogy amiatt még a kampányfinanszírozási jelentés sem készíthető el időben