Belföld

Ismét megszólalt Magyar Péter: a nemzetbiztonsági bizottság elnökével egyeztetett

Belföld

Újabb olimpiai bajnok indulhat a Fidesz színeiben az önkormányzati választásokon

Belföld

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Elképesztő indoklással tagadta meg az NVB az Erdélyben talált felgyújtott szavazólapok vizsgálatát

Az országhatáron belül történhetett a visszaélés? Nem? Akkor nincs itt semmi látnivaló!

RövidenRöviden
Elképesztő indoklással tagadta meg az NVB az Erdélyben talált felgyújtott szavazólapok vizsgálatát
Fotó: Punctuk.ro/Transtelex

„A választási eljárási törvény Magyarország területére terjed ki, a Nemzeti Választási Bizottság nem vizsgálhatja a Romániában szeméttelepen talált levélszavazatok ügyét”

– ezt a pofátlan döntést hozta meg az NVB a vasárnap délutáni ülésén, vagyis a bizottság szerint ha vélelmezhetően választási csalás történik az országhatáron kívül, azzal nem foglalkoznak, máskülönben persze a külföldi levélszavazatok is beleszámítanak hazai választás eredményébe.

Az NVB-hez Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő fordult kifogással. Mint beadványában írta, kitöltött és elégetett szavazólapokat találtak Marosvásárhely közelében. A bizottság előtti meghallgatásán Hadházy Ákos azt kérte, hogy az NVB semmisítse meg a levélszavazás eljárását és ismételtesse meg a szavazást. Azt mondta, nem létezik két választás, egy magyarországi és egy a határon túliaknak, az utóbbi a magyarországinak szerves része és ha a határon túliak szavazásának biztonságát nem tudja garantálni az NVB, akkor meg kell ismételtetnie az egész a szavazást és az NVB-nek is „fel kell állnia”.

A Nemzeti Választási Bizottság ma délután úgy találta, nincs abban semmi kivetnivaló, hogy valaki valamiért kitöltött…

Posted by Hadházy Ákos on Sunday, April 3, 2022

Az NVB 9:4 arányban úgy döntött, elutasítja a kifogást. Határozatában a testület arra hivatkozott, hogy a választási eljárási törvény Magyarország területére terjed ki, így az NVB hatáskör hiányában nem vizsgálhatja ismeretlenek Románia területén kifejtett tevékenységét.

A látszat kedvéért azért az eset nyilvánosságra kerülése után az NVI feljelentést tett az ügyben.

Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöke az NVB ülésén egy jogorvoslat elbírálása során elmondta: eddig az NVI-hez 225 ezer levélszavazat érkezett vissza, az ellenőrzés során 43 olyan borítékot találtak, amelynél a válaszborítékot a Magyar Posta biztonsági okokból, a saját szabályzatának megfelelően átlátszó borítékba csomagolta át. Hozzátette: a posta átcsomagolásait egyelőre nem bontották fel. Megvárják az összes levélszavazat beérkezését, és az összes ilyen átcsomagolt válaszborítékot külön gyűjtik és a jelölőszervezetek delegáltjaival együtt vizsgálják meg és döntik el, a sérülés mértéke hogyan befolyásolja a válaszboríték érvényességét.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Karácsony Gergely: „Putyin egyik legfontosabb tanítványa” Budapestet fojtogatja

Elhallgatta a közmédia, hogy miért akcióztak Hadházy Ákosék az MTVA székházánál

Durva ellentámadás várható a Fidesztől

Újabb lélegeztetőgépekre írt ki gyanús tendert a Magyar Honvédség, miközben 16 ezer gép rohad a raktárban

„Helló, Röfi!” – Megidézte Orbán Viktort a kormánybiztos

Hadházy: 677 millió forintból húztak fel egy 12 fős bölcsődét egy nógrádi faluban