Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Kidobott, felgyújtott ellenzékre leadott levélszavazatokat találtak Marosvásárhely mellett

Valakik szándékosan megsemmisítésre ítélhették az ellenzékre leadott erdélyi voksokat.

Kidobott, felgyújtott ellenzékre leadott levélszavazatokat találtak Marosvásárhely mellett
Fotó: Punctuk.ro/Transtelex

Zsákokba gyűjtött, félig elégett szavazólapokat találtak az erdélyi Marosvásárhelyt Jeddel összekötő országút mellett egy üres telken – írta meg csütörtökön a Transtelex.ro, a Telex erdélyi testvérlapja.

A választásra csalásra utáló információ először a Punctul.ro/pontmaros helyi újságírójához, Cristian Teodorescuhoz futott be, aki a helyszínre kiérkezve videót készített a megsemmisítésre ítélt levélszavazatokról, és értesítette a rendőrséget.

A videóra vett zsákok alapján az gyanítható, hogy valakik kiszelektálhatták az ellenzéki pártokra leadott voksokat:

az egyiken egy, az ellenzéki összefogás listáját támogató x látszik, a másikon pedig a Mi Hazánknak járó szavazat ment a hulladékba.

A Maros Megyei Rendőrség csütörtök délelőtt a helyszínen vizsgálódott és összegyűjtötte a bizonyítékokat. A Punctul.ro kisfilmet tett közzé a rendőrségi helyszínelésről is.

A rendőrség szóvivője az MTI megkeresésére későbbre ígért tájékoztatást az ügyről.

Felbontott levélszavazatok, kitöltött szavazólapok összegyűrve. Helyszínelnek a rendőrök, zsákokba gyűjtötték a…

Posted by Parászka Boróka on Thursday, March 31, 2022

Szente Anna, a marosvásárhelyi Demokrácia-központ irodavezetője a Transtelex.hu megkeresésére elmondta, naponta 2-3 ezer levélszavazatot gyűjtenek be Marosvásárhelyen, eddig nem észleltek fennakadást a továbbításukban. Ami szerda délelőtt indult, állítása szerint arról is megérkezett a visszaigazolás, hogy rendben befutott a központba.

Mint fogalmazott, az irodában leadott lezárt borítékokat számolják, kötegelik, és naponta, kétnaponta a Demokrácia-központ munkatársa autóval szállítja a csíkszeredai konzulátusra. A szállítmányról jegyzőkönyv készül, és a megérkezésekor a konzulátus munkatársai visszaigazolják, hogy rendben volt-e a szállítmány.