Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

ÁSZ: Akkora támadás érte a szuverenitást és a demokráciát a legutóbbi választáson, hogy amiatt még a kampányfinanszírozási jelentés sem készíthető el időben

Meg van lőve az ellenzék vegzálására tartott szervezet Márki-Zayék külföldi pénzei miatt.

Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k) és az ellenzék közös képviselőjelöltjei az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.
Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k) és az ellenzék közös képviselőjelöltjei az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nem tudja a törvényben meghatározott időre elkészíteni az országgyűlési választáson legalább 1 százalékot elérő jelölő szervezetekről szóló jelentést, mert tiltott kampányfinanszírozás alapos gyanúja merült fel – magyarázta az ÁSZ elnöke hétfőn az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén a Fidesz kommunikációjával teljes összhangban.

Windisch László azt mondta, szükségessé vált a jelentés elkészítéséhez a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevonása is, mert jelentős összegek tekintetében a bizonylatok és a teljesítési igazolások hitelességét illetően is kétely merült fel!

A kormánypárti sajtóban kiszivárogtatott titkosszolgálati jelentésekre hivatkozva úgy mesélte: az ellenzéki pártok kampányát a Mindenki Magyarországa Mozgalmon (MMM) keresztül külföldi forrásokból is finanszírozták,

ami tiltott és egy ország szuverenitása és demokráciája ellen a legkomolyabb támadás!

Mint elmondta, az ÁSZ-nak törvényi kötelessége a vizsgálat lefolytatása valamennyi választást követően. Ebben az esetben pedig szükségessé vált a pártként nem működő, ám a választási kampányban aktívan részt vállaló MMM vizsgálata is.

Közlése szerint az ellenzéki pártok beadták az ÁSZ-hoz a kampányfinanszírozásról szóló beszámolójukat, ám ennek hitelességét illetően kétely merült fel, hiszen az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter maga nyilatkozta, hogy a közös kampány jelentős hányadát az MMM finanszírozta.

Vagyis egyértelművé vált, hogy a közös kampányhoz kötődő események finanszírozása az MMM-en keresztül történt, az MMM pedig külföldi szervezetektől kapott pénzt.

Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: az ÁSZ részéről a kampánypénzek felhasználásának ellenőrzése éppen azért történik, hogy kiderüljön, sor került-e tiltott finanszírozásra.

Úgy tűnik, történt ilyen – vetítette előre már most Windisch László.

A jelentést azt követően hozzák nyilvánosságra, hogy annak eredményét egyeztették valamennyi érintett párt vezetőjével – mondta az ÁSZ elnöke a gazdasági bizottság előtt.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz