Hoppál Péter vitéz lett

Hoppál Péter magyar egyházzenész, karnagy, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője.
Hoppál Péter magyar egyházzenész, karnagy, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője. Fotó: Facebook/Hoppál Péter

A „legitim Vitézi Rend” tagjává választották ünnepélyes keretek között a kábelkihúzó és a nemzeti konzultációt kétszer is kitöltő szuperképességéről ismert Hoppál Péter kulturális államtitkár – adta hírül a Magyar Nemzet egy olyan veretes cikkben, hogy attól önkéntelen bokacsattogtatásba kezd a legsiklóvállúbb, nembináris hazátlan lipsi is!

Az anyagból kiderül, hogy a magyar nemzettudatú, keresztény értékrendet valló „legitim Vitézi Rend” alapítását annak első főkapitánya, vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó kezdeményezte 1920-ban. A rend a Svéd Királyság területén van bejegyezve, és állítólag ugyanazon a polcon van, mint a pápai Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend vagy a Német Lovagrend.

Az innepélyes ceremóniára Pécsett került sor november 26-án. Hoppál Péter mellett tag lett a németújvári gróf Batthyány család három tagja, Pálffy-Orbán István, a Duna Médiaszolgáltató Rt. igazgatója, valamint Semjén Álmos és Botond. Törzskapitányi rangban posztumusz avatásban részesült őrgróf Pallavicini Antal ezredes, az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírja.

Vivát!

Kapcsolódó hírek