Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Kollagénnel a fiatalságért

Minden ember vágyik valamire. Egyesek kiapadhatatlan pénztárcára. Mások kalandokkal teli, élménydús életre. Megint mások az igaz szerelemre. És akadnak, akiknek az örök fiatalság és életerő a leghőbb kívánságuk. Bár az idő múlását megállítani nem lehet, az viszont nagyon is lehetséges, hogy késleltessük a látható öregedés jeleit, és minél tovább megőrizzük fiatalos üdeségünket. Ebben pedig az egyik legnagyobb segítségünk egy természetes anyag, a kollagén.

kollagen

Mit kell tudni a kollagénről?

A kollagén a fehérjék egyik fajtája, és egyben az emberi test egyik fontos alkotóeleme. Elsőre talán nem is gondolnánk, hány helyen előfordul a szervezetben: tartalmazza a bőr, a csontok, a porcok, az izmok és ínszalagok és az ízületek is. A szervezet saját maga is képes előállítani, ám az évek múltával egyre kisebb mennyiségben.

Mi történik, ha csökken a kollagénszintünk? A bőrünk ráncosodni kezd, elveszti rugalmasságát. A csontok sűrűsége csökken, ezáltal megnövekszi a csonttörések esélye. Az izmok kisebb teljesítményre lesznek képesek, az ízületi fájdalmak pedig egyre gyakoribbá válnak. Bizony, ez mind a kollagénhiánynak köszönhető. Épp ezért cseppet sem túlzás “fiatalító csodaszerként” utalni rá.

Hogyan lehet pótolni a kollagént?

Szerencsére két módon is: kívülről és belülről. Az első értelemszerűen a bőrön át felszívódó kozmetikumokat jelenti. A kollagén ugyanis még intenzívebben fejti ki a hatását a bőrön, ha célzottan alkalmazzuk. A Helia-D Professional Pándi Meggyes termékcsaládja tengeri kollagént is tartalmaz, amely kíméletlenül felveszi a harcot a ráncok ellen. A meggysűrítmény és a különféle vitaminok pedig már csak hab a tortán.

A kollagénes krémek segítségével az arcbőr rugalmassága megőrizhető, a ráncok elhalványulnak, nem mellesleg a bőr hidratáltabb és feszesebb is lesz. A kollagén tehát képes késleltetni az öregedés látható jeleit, egy üde és fiatalos arcbőr tulajdonosa pedig nem ritkán éveket letagadhat a korából.

Kollagén belsőleg

Ne feledkezzünk meg arról, hogy nem csak a bőrünknek van szüksége a kollagénre, hanem a testünk számos más alkotóelemének is. A krémezéssel például a csontok és az ízületek állapotán nem lehet javítani, viszont a kollagéntartalmú étrend-kiegészítőkkel annál inkább! Ilyenkor ugyanis a kollagén felszívódik a bélrendszerben, és az egész testben kifejti jótékony hatásait.

A rendszeres fogyasztásukkal csökken a hajhullás, megerősödnek a körmök, ellenállóbbá válnak a csontok, és megszűnnek a mozgásszervi panaszok. Mindemellett a bőr állapotán is javítanak, így a kollagénes kozmetikumok és táplálékkiegészítők egyidejű használatával valóban úgy tűnik, mintha megállna az idő!

Persze azért az olyan – látszólag – apróságokról sem szabad megfeledkezni, mint az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás és a káros szenvedélyek mellőzése, melyek mind-mind döntő szerepet játszanak a fiatalos életerő megőrzésében.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten