Vádat emeltek Simonka György fideszes képviselő ellen

Simonka György és Orbán Viktor a Karmelita kolostorban.
Simonka György és Orbán Viktor a Karmelita kolostorban. Fotó: Facebook/Simonka György

Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot szerdán Simonka György és 32 társa ellen a Központi Nyomozó Főügyészség a Fővárosi Törvényszéken – írja a 444.hu.

A fideszes a gyanú szerint egy 1,4 milliárd forintos kárt okozó költségvetési csalás ügyében érintett. A vádirat szerint Simonka és társai tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az EU-tól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult.

A kormánypárti politikus mentelmi jogát tavaly ősszel függesztette fel az Országgyűlés, nem sokkal később pedig gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség.

A mostani hírek szerint az ügyben érintettek közül egyedül Simonka közszereplő, mind a 33 fő szabadlábon védekezhet. Simonka azonban a kínos ügy hatására sem lett persona non grata kormányberkekben: júliusban Orbán Viktor miniszterelnök fotózkodott vele, előtte pedig a „dél-Békési térségért végzett tevékenységéért” tüntették ki.

Kapcsolódó hírek