Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését kérte az ügyészség

Újabb bűncselekmények gyanúja merült fel a fideszes politikussal kapcsolatban.

Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését kérte az ügyészség

Simonka György fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozza a Legfőbb Ügyészség újabb bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt.

Az ügyészség csütörtöki közlése szerint

„vesztegetés elfogadása hatósági eljárásban bűntette és más bűncselekmény miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folytatott bűnügyben Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Simonka György országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére tett indítványt”.

Simonka György országgyűlési képviselő és társai ellen bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás, amely ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség 33 vádlott ellen 2019. augusztus 21-én emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken.

A megalapozott gyanú lényege szerint, miután Simonka György tudomást szerzett a büntetőeljárás megindításáról, pénzért azt akarta elérni, hogy az egyik őrizetbe vett gyanúsított ne tegyen rá terhelő vallomást, illetőleg hogy az egyik tanú előre megbeszélt tartalmú vallomást tegyen – írták.

Simonka György cselekménye két rendbeli, vesztegetés hatósági eljárásban bűntettének megállapítására lehet alkalmas, azonban vele szemben csak a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség a büntetőeljárás lefolytatására – áll az ügyészségi közleményben.

A fideszes politikus a 24.hu-nak azt mondta, nem tudja miről beszél az ügyészség, azt sem tudja, ki az a személy, akit állítólag megvesztegetett.

„Nem tudom, mit érthettek félre”

– fogalmazott.

Ezek is érdekelhetnek