Külföld

Merényletet követtek el Robert Fico ellen, több lövés is eltalálhatta

Sport

Lopnak ma is: 76 fős lelátót kap 172 millió forintért egy megye II-es csapat

Bűnügy

Brutális verekedés volt Budapesten az Örs vezér téren, nyakon szúrtak egy férfit

Simonka György: „nem csináltunk semmit másképp, mint mindenki más ebben az országban”

Simonka György, a Fidesz bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolt országgyűlési képviselője.
Simonka György, a Fidesz bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolt országgyűlési képviselője.

Az Oroscafé készített interjút a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással megvádolt Simonka Györggyel annak kapcsán, hogy a fideszes országgyűlési képviselő ügyében a napokban lezajlott az előkészítő tárgyalás.

Simonka arról beszélt, hogy remegő lábbal lépett be a tárgyalásra, nem ült még vádlottak padján, és szerinte az ellenzéki média nyomására majdnem mindenki azt gondolja, hogy biztosan bűnös.

„Mi nem vettünk el mástól pénzt, mi nem csináltunk semmit másképp, mint az országban mindenki más”

– magyarázta, megjegyezve, félelmetes volt, hogy ott voltak a barátai, rokonai, akik mellette tanúskodhattak volna, de ők is a vádlottak padján ültek.

Simonka úgy látja, az ügyészség egy-két „ámokfutó” vallomása alapján állította össze a vádiratot, de bízik benne, hogy a bíróság elfogulatlanul fog ítélkezni. Szavai szerint egy „igen befolyásos csoport áldozatai”,

„de nem kérünk kegyelmet, megelégszünk az igazsággal”.

Hozzátette, bízik abban, hogy fel fogják őket menteni, mert bizonyítékuk van arra, hogy hamisak az ellenük megfogalmazott állítások.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!