Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Simonka-ügy: beismerte bűnösségét több vádlott

Csütörtökön folytatódott a Fővárosi Törvényszéken a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással megvádolt fideszes Simonka György ügye, mely során kiderült, több vádlott beismerte bűnösségét, és elfogadta az ügyészség által indítványozott büntetést.

A 24.hu tudósítása szerint a tizenkilenced-rendű vádlott elismerte, hogy részt vett egy olyan ügyletben, mellyel több mint 200 millió forint jogtalan előnyre tett szert az ügyészség által vázolt, a vád szerint a fideszes országgyűlési képviselő irányította bűnszervezet. Simonka nem fogadta el a férfi beismerését. A huszonharmad-rendű vádlott is beismerte ugyanakkor bűnösségét,

állítása szerint Simonka György utasítása alapján végzett feladatokat.

A parlamenti képviselő viszont idézte a férfi egy korábbi vallomását, melyben ártatlannak mondta magát, szerinte csak azért döntött a beismerés mellett, mert fél az ügyészségtől.

A huszonkilenced- és a huszonegyed-rendű vádlott ugyancsak beismerte bűnösségét, utóbbinak egy túlárazott ingatlanvásárláshoz volt köze.

A bíróság nem fogadta el a beismerő vallomásokat, kettőt azért, mert más vádlottak vitatták az elhangzottakat, továbbá nem ismerték el azt, hogy tudtak az ügy hátteréről, kettőt pedig azért, mert jelen szakaszban még nem sikerült tisztázni minden részletet. Négy további vádlott egyezséget kötött az ügyészséggel.

Simonka György – aki ártatlanságát hangsúlyozva kezdte az előkészítő tárgyalást – és felesége nem ismerte be bűnösségét, így tett az ügy első- és másodrendű vádlottja is. Simonka a rendkívül nagy iratanyagú tárgyalásban több mint száz tanú meghallgatását kezdeményezte.

Kapcsolódó friss hírek

Gázolt az M2-es metró

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából