Simonka György: „mi nem bűnözők vagyunk, hanem ártatlanok”

Kedden kezdték tárgyalni a Fővárosi Törvényszéken a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással megvádolt Simonka György ügyét, ahol a 24.hu tudósítása szerint a fideszes parlamenti képviselő ártatlanságának bizonygatásával indított.

Simonka az előkészítő tárgyalás előtt azt mondta, nem követtek el semmilyen bűncselekményt, nem örül, hogy neki és családjának bíróságon kell lennie, de így legalább lehetőség nyílik arra, hogy bemutassa:

„nem bűnözők vagyunk, hanem ártatlanok.”

Ezt a vádhatóság másképp látja: Simonkát tarja a bűnszervezet egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen irányítójának. Az ügyészség korábban 850 milliós vagyonelkobzást, valamint nyolc és fél év fegyházat is kért a fideszesre.

Az ügyben egyébként 70 ezer oldalnyi irat készült, az ügyészség 35 tanú meghallgatását kezdeményezte. Tanúként akarják meghallgatni Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt, valamint Bod Tamást, az Együtt volt politikusát, a Magyar Narancs újságíróját is.

Bánáti János, Simonka György ügyvédje, egyben a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke azt mondta, több bizonyíték kirekesztését is kérni fogják, Simonka pedig nem fogadja el a vádirati tényállást.

Kapcsolódó hírek