Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Gazdaság

Komoly üzemanyag drágulás jön napokon belül

Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Visszavonul a korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolt fideszes Simonka György

RövidenRöviden
Simonka György, a Fidesz bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolt országgyűlési képviselője.
Simonka György, a Fidesz bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolt országgyűlési képviselője.

Lemondott választókerületi elnöki posztjáról Simonka György, a Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselője, akit bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádol az ügyészség – értesült a 24.hu.

Simonkáról már korábban kiderült, hogy az áprilisi választáson nem indítja újra a pártja, miután a politikus és több családtagja ellen 2019-ben vádat emelt az ügyészség. A képviselőt és 32 társát bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt vonták eljárás alá, összesen 1,4 milliárd forint kárt okozhattak. Simonka az ügy harmadrendű vádlottja, őt a sorban a vád fókuszában álló Magyar Termés TÉSZ Kft. és Paprikakert TÉSZ Kft. egykori ügyvezetői előzik meg, ám

az ügyészség a fideszes országgyűlési képviselőt tartja a vissza nem térítendő uniós és költségvetési forrásokat jogellenesen megszerző bűnszervezet irányítójának.

Simonka Györggyel szemben nyolc és fél év fegyházbüntetés kiszabását és 850 millió forint vagyonelkobzást indítványozott a vádhatóság.

A fideszes egy időben a Röviden munkáját is lelkesen igyekezett ellehetetleníteni több száz oldalas zagyva „helyreigazítási kérelmeivel”, ezekből végül egy sem járt sikerrel, volt, amit be sem fogadott a bíróság, akkora ökörségeket próbált a nyakunkba varrni.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Az ügyészség úgy tudja, nem tűntek el iratok „az úgynevezett Völner-Schadl-ügyben”

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Varga Judit arról, hogy Rogánék is szerepeltek a korrupciós ügy nyomozati irataiban: „Persze, magukat kihúzatták…”

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány