Visszavonul a korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolt fideszes Simonka György

Simonka György, a Fidesz bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolt országgyűlési képviselője.
Simonka György, a Fidesz bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolt országgyűlési képviselője.

Lemondott választókerületi elnöki posztjáról Simonka György, a Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselője, akit bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádol az ügyészség – értesült a 24.hu.

Simonkáról már korábban kiderült, hogy az áprilisi választáson nem indítja újra a pártja, miután a politikus és több családtagja ellen 2019-ben vádat emelt az ügyészség. A képviselőt és 32 társát bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt vonták eljárás alá, összesen 1,4 milliárd forint kárt okozhattak. Simonka az ügy harmadrendű vádlottja, őt a sorban a vád fókuszában álló Magyar Termés TÉSZ Kft. és Paprikakert TÉSZ Kft. egykori ügyvezetői előzik meg, ám

az ügyészség a fideszes országgyűlési képviselőt tartja a vissza nem térítendő uniós és költségvetési forrásokat jogellenesen megszerző bűnszervezet irányítójának.

Simonka Györggyel szemben nyolc és fél év fegyházbüntetés kiszabását és 850 millió forint vagyonelkobzást indítványozott a vádhatóság.

A fideszes egy időben a Röviden munkáját is lelkesen igyekezett ellehetetleníteni több száz oldalas zagyva „helyreigazítási kérelmeivel”, ezekből végül egy sem járt sikerrel, volt, amit be sem fogadott a bíróság, akkora ökörségeket próbált a nyakunkba varrni.

Kapcsolódó hírek