Kitüntetést kapott a költségvetési csalással gyanúsított Simonka György

„A Dél-Békési Térségért végzett kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó, a térség fejlődését, elismertségét szolgáló tevékenységéért”

elismerést kapott a fideszes Simonka György, akit az ügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsít.

A kitüntetést a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás Társulási tanácsa ítélte oda a politikusnak, aki a Facebook-oldalán büszkélkedett el az elismeréssel:

Amikor 2010-ben elhatároztam, hogy képviselem Dél-Békést, akkor elsődleges célom az volt, hogy minden korábbinál…

Posted by Simonka György on Saturday, June 8, 2019

Az ügyészség korábban azt írta,

„Simonka György tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult. Az eddig beszerzett adatok alapján a Simonka György rendelkezései szerint lebonyolított beruházások kapcsán okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1 milliárd 400 millió forintot.”

Simonka, akinek már korábban felfüggesztették a mentelmi jogát, panasszal élt a gyanúsítás ellen, és tagadott. A nyomozás kapcsán novemberben házkutatást tartottak a fideszes országgyűlési képviselő otthonában és az orosházi Fidesz-irodában is.

Kapcsolódó hírek