Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

A „birodalom” lett az új „Soros-terv” a kormány agymosószótárában

Bakondi György a közmédia stúdiójában.
Bakondi György a közmédia stúdiójában.

A szabad államok hasznos és előremutató szövetsége helyett a nemzetállamot büntető, „birodalomépítési” elgondolások formálódnak – magyarázta Bakondi György az M1 propagandakanális vasárnap esti műsorában.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója ezt állítólag annak kapcsán mondta, hogy Manfred Weber javaslata szerint tekintélyes jogászokból, a tagállami legfelső bíróságok és alkotmánybíróságok, és az Európai Unió Bírósága egykori tagjaiból álló független testületnek kellene ellenőriznie a jogállami elvek érvényesülését az Európai Unió tagállamaiban – valójában azonban Bakondit valószínűleg azért rángatták be a közmédiába, hogy a „birodalomépítés” szó az ő szájából is elhangozzon.

A főtanácsadó szerint több nyilvánosságra került dokumentum, illetve az Európai Unió vezetőinek nyilatkozata utal arra, hogy a migrációs paktumot kötelezővé tennék az uniós jogszabályokban. A „több dokumentumot” közelebbről nem mutatta be, valószínűleg olyasmik lehetnek ezek, mint a „Soros-terv” vagy Columbo felesége.

A kormánykommunikáció új csodafegyvere, a láthatatlan birodalom rémképe egyébként korábban még Soros-birodalomként futott, majd Orbán Viktor március 15-én már agyafúrt brüsszeli birodalomról hadovált, hogy aztán a mindig rendkívül önálló gondolatokkal operáló Németh Szilárd is birodalmazzon egyet.