Bakondi „folyamatosan nő” György: nő a migrációs nyomás Európában

Szerdán sem okozott meglepetést a miniszterelnök főtanácsadója.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója sajtótájékoztatót tart a kelebiai határvédelmi bázison 2021. január 21-én.
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója sajtótájékoztatót tart a kelebiai határvédelmi bázison 2021. január 21-én. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Egyre nő a migrációs nyomás mindhárom európai útvonalon

– mesélte Bakondi György, Orbán Viktor „belbiztonsági főtanácsadója” szerda reggel az M1 propagandacsatornán, ahová rendszerint azért szokták bezavarni, hogy elmondja: egyre nő a migrációs nyomás.

Bakondi arról informálta az állami kanális nézőit, hogy Spanyolországban a közelmúltban hirtelen megnőtt a migránsok beáramlása, aminek hátterében egy Marokkó és Spanyolország közötti politikai vita állt!

Ennek hatására mintegy tízezer migráns „zúdult” rá két spanyol településre

– összesítette a nógrádi, borsodi zsákfalvak szerda reggelét alapjaiban felkavaró migrációs helyzetet.

Az olasz helyzetről azt közölte, hogy az országba elsősorban a Földközi-tengeren át érkeznek az illegális bevándorlók, akik egyre nagyobb számban indulnak útnak a líbiai, tunéziai és algériai partokról. Ugyanakkor egyre aktívabbak a civil szervezetek hajói is, amelyek a migránsokat szállítják az olasz partokra – magyarázta a főtanácsadó.

„Nem akarunk együtt élni olyanokkal, akiket ide küld az Európai Uniónak egy szervezete azzal, hogy tartsuk el őket”

– tért rá mai és mindenkori televíziós fellépéseinek csúcspontjára Bakondi.

Kapcsolódó hírek