Bakondi „folyamatosan nő” György: a migráció erősödése várható

A belbiztonsági látó már látja ennek jeleit, sőt, „a prognózisok szerint további erősödés várható”.

Bakondi „folyamatosan nő” György: a migráció erősödése várható

A jó idő beálltával és a járványhelyzet javulásával Európa-szerte, köztük a balkáni útvonalon ismételten „fellendülés” várható az illegális migrációban

– turbózta ezúttal meteorológiai elemekkel szokásos mondókáját a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, akinél úgy 4-5 éve folyamatosan, megállás nélkül nő a migrációs nyomás, de legalábbis akkor mindig, amikor bezavarják a köztévébe.

Bakondi György ezúttal (is) arról magyarázott: hogy az év első három hónapjában több mint 25,5 ezer illegális migránst és 233 embercsempészt fogtak el Magyarországon, elsősorban a magyar-szerb határon, emellett a magyar-román és magyar-horvát határszakaszokon.

Értékelte is a nézőknek a feszt fokozódó helyzetet: „ez magas szám” – pláne hogy a téli időjárás miatt szokatlan az első negyedévben!

Sőt, különösen most,

amikor a járványhelyzet miatt számos ország rendelt el szigorító intézkedéseket a határokon, miután belátták, hogy az ellenőrizetlenül érkező emberek tömege közegészségügyi fenyegetést is jelent – mondta.

A főtanácsadó sajnos ezúttal sem tudta megnyugtatni a propaganda-kanális nézőit, hiszen úgy értesült: az időjárás és a járványhelyzet javulásával ismét erősödhet a migrációs mozgás. Ennek jelei szerinte már láthatóak is Görögország és Észak-Macedónia határánál, de másutt, köztük a balkáni útvonalon is aktivitás tapasztalható, a prognózisok szerint pedig további erősödés várható!

Kapcsolódó hírek