Nézők előtt rendezik meg a foci-Eb-t, Orbánék telt házat ígértek az UEFA-nak

Egyetlen másik rendező ország sem vállalt be ilyet, kivéve Magyarország.

Orbán Viktor Vasas-Csákvár mérkőzést tekint meg.
Orbán Viktor Vasas-Csákvár mérkőzést tekint meg. Fotó: vasassc.hu/Vasas FC

Ez idei Európa-bajnokság mérkőzéseit nézők előtt rendezik meg – jelentette be az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).

a járványhelyzetre való tekintettel Nyolc másik rendező város közül egyik sem vállalta a telt ház lehetőségét, egyedül Magyarország szeretné mindenképpen teletömni Budapesten a Puskás Arénát.

Az UEFA vonatkozó közleményét a magyar szövetség (MLSZ) a honlapján ismertette pénteken, egyúttal arról számolt be:

Budapest célja, hogy a Puskás Arénában sorra kerülő három csoportmérkőzésen és egy nyolcaddöntőn a nézőtéri ülőhelyek száz százalékát elfoglalhassák a szurkolók, amennyiben megfelelnek a belépés szigorú követelményeinek.

Az UEFA köszönetét fejezte ki a tagszövetségeknek, valamint a nemzeti és helyi hatóságoknak, amelyek szorosan együttműködnek vele a szurkolók biztonságos visszatérése érdekében. Az európai szövetség az egészségügyi világszervezettel, a WHO-val is együttműködik annak érdekében, hogy csökkenteni tudja a koronavírus-világjárvány jelentette kockázatokat.

Amint az az mlsz.hu oldalon szintén olvasható, nyolc rendező város már megerősítette, hogy a járványhelyzet, valamint a helyi átoltottság előrelátható júniusi-júliusi alakulása alapján stadionja várhatóan mekkora kapacitással fogadhat szurkolókat.

Az UEFA közleménye szerint München, Róma, Bilbao és Dublin április 19-ig haladékot kapott arra, hogy közölje a nézők beengedésére vonatkozó elképzelését annak érdekében, hogy rendező maradhasson.

A tájékoztatás arra is kitér, hogy a külföldi mérkőzésekre elutazó szurkolóknak be kell tartaniuk az adott országok határátlépésre vonatkozó korlátozásait és szabályait, beleértve a karanténszabályokat is. A rendező országok jellemzően nem adnak felmentést ezen szabályozások alól a jeggyel rendelkező szurkolóknak, négy rendező város – köztük Budapest – azonban bejelentette, hogy a hatóságok különleges eljárásokat léptethetnek életbe annak érdekében, hogy megkönnyítsék az országba történő beutazást.

Ezek is érdekelhetnek