Bűnügy

Megölte ismerősét egy 30 éves férfi Budapesten

Baleset

Három halálos áldozata van az iváncsai akkumulátorgyár-építésnek

Közlekedés

Ingyenes lesz a tömegközlekedés januártól ebben a magyar városban

Jobbik: az EP-választás eredményétől függ, hogy megmarad-e a párt

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Szilágyi György, a Jobbik szóvivője, parlamenti frakcióvezető-helyettes a párt rendkívüli kongresszusa után tartott sajtótájékoztatón az Országgyűlés Irodaházában 2019. február 23-án.
Szilágyi György, a Jobbik szóvivője, parlamenti frakcióvezető-helyettes a párt rendkívüli kongresszusa után tartott sajtótájékoztatón az Országgyűlés Irodaházában 2019. február 23-án. Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Jobbik megmaradását nevezte a májusi európai parlamenti választás fő tétjének Szilágyi György frakcióvezető-helyettes és szóvivő szombaton, a párt rendkívüli kongresszusát követő sajtótájékoztatón.

Szilágyi arról beszélt: ha elegendő voksot kapnak, „a Fidesz nem meri betiltani a Jobbikot”, amely jelenleg az ellenzék legerősebb pártja.

A mi célunk csak az lehet, hogy minél több szavazatot kapjunk és ezzel is megroppantsuk a nemzeti együttműködés rendszerét

– magyarázta.

Szavai szerint egy olyan diktatúra ellen küzdenek, amelynek „a zsarolás, a korrupció, a felhalmozott vagyon, az állami szervek kézi irányítása, a saját médiabirodalom adja a fő erejét”. Szilágyi György szerint „Orbán Viktor fél a következményektől és ezért fél a Jobbiktól”, mert ez a párt képes lebontani a nert és elszámoltatni annak vezetőit.

Szilágyi György kérdésre válaszolva közölte: napokon belül kiderül, kapnak-e részletfizetési lehetőséget az Állami Számvevőszék által kiszabott szankcióra, amelyet igazságtalannak, törvénytelennek tartanak, de igyekeznek befizetni, ugyanakkor az újabb szankció miatt is nemzetközi jogi fórumhoz fordulnak.

Ezek is érdekelhetnek

Pottyondy Edina Bayer Zsoltnak: „burzsuj, vén, csoffadt fasz”

A fideszes hazaárulók nem mentek el, határozatképtelen volt az Országgyűlés akkumulátorgyáras rendkívüli ülése

Rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezik

Orbán napjai meg vannak számlálva: szövetségre lépett a Jobbik és a Független Kisgazdapárt

Biztonsági őr támadt a jobbikos tévé munkatársaira, mert azt hitte, Tiborcz István építkezését fotózzák

A ruszkibérenc magyar kormányfő azt követeli, vegyék le az ukrán csatlakozás témáját a jövő heti EU-csúcs napirendjéről